Кількість загиблих внаслідок конфлікту на кордоні Таджикистану і Киргизстану зросла до 13 осіб
Кількість загиблих внаслідок конфлікту на кордоні Таджикистану і Киргизстану зросла до 13 осіб

Кількість загиблих внаслідок конфлікту на кордоні Таджикистану і Киргизстану зросла до 13 осіб

Кількість загиблих внаслідок загострення на таджицько-киргизькому кордоні вранці в п'ятницю, 30 квітня, зросла до 13 осіб. 

Про це із посиланням на Міністерство охорони здоров'я Киргизстану повідомляє "АКИpress".

Зазначається, що серед жертв конфлікту - один військовий і 12-річна дівчинка. Окрім того, внаслідок зіткнення постраждали 134 людини, 25 із них евакуювали з Баткена до Бішкека спеціальним бортом. 

Відомо, що стан двох постраждалих оцінюється як важкий, тоді як інші учасники сутичок отримали травми середньої і легкої тяжкості. 

Як повідомлялося, 28 квітня на кордоні Киргизстану та Таджикистану сталася перестрілка між військовими. 

Конфлікт почався після того, як таджицька сторона стала встановлювати камери відеоспостереження на електричному стовпі біля пункту з розподілу води "Головний" в селі Кок-Таш Баткенського району.

Місцеві жителі зажадали зняти камеру, але таджики відмовилися. Сторони почали закидати один одного камінням, а незабаром почалася стрілянина.

Загострення на таджицько-киргизькому кордоні відбуваються періодично. Що не поділили Таджикистан і Киргизстан, читайте в матеріалі ТСН.ua. 

Відео Новини світу: на кордоні між Таджикистаном та Киргизстаном зчинилася стрілянина

Загострення на кордоні між Таджикистаном та Киргизстаном. Там зчинилася стрілянина. Унаслідок інциденту постраждали, за неофіційною статистикою, понад десяток осіб. Обидві сторони звинувачують одна одну в ескалації конфлікту. Він виник через установлення камер спостереження на водорозподільчій станції з таджицького боку. Киригизька сторона вважає цю станцію своєю, бо, нібито, за їхні кошти її й збудували. У розбори місцевих довелося втрутитися військовим.

Новини світу: на кордоні між Таджикистаном та Киргизстаном зчинилася стрілянина
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Джерело матеріала
loader
loader