В Індії внаслідок пожежі у COVID-лікарні загинули щонайменше 15 пацієнтів
В Індії внаслідок пожежі у COVID-лікарні загинули щонайменше 15 пацієнтів

В Індії внаслідок пожежі у COVID-лікарні загинули щонайменше 15 пацієнтів

П'ятдесятьох інших інфікованих вдалося евакуювати.

В Індії в ніч проти суботи, 1 травня, щонайменше 15 пацієнтів із COVID-19 загинули внаслідок пожежі в лікарні в місті Бхаруч, що в штаті Гуджарат.

Про це повідомляє The Associated Press.

За словами поліцейського Раджендрасіна Чудасами, п'ятдесятьох інших інфікованих врятували співробітники медзакладу та надзвичайники. 

Вогонь спалахнув на першому поверсі чотириповерхової будівлі, його вдалося ліквідувати впродовж години. Причина загоряння з'ясовується.

Зауважимо, що шпиталь, в якому стався інцидент, призначений для лікування хворих на коронавірус.

23 квітня в індійському штаті Махараштра внаслідок пожежі загинули 13 пацієнтів із COVID-19. Вогонь спалахнув у відділенні інтенсивної терапії.

Інцидент стався всього через два дні після того, як в індійському штаті Махараштра щонайменше 24 пацієнти муніципальної лікарні Закира Хуссейна в місті Нашик померли внаслідок нестачі кисню. 

Як повідомлялося, спалах другої хвилі коронавірусу в Індії вже називають найстрашнішим у світі. Понад 350 тисяч нових випадків на добу і чи не щодня - новий рекорд. 

У ВООЗ вважають, що спалах коронавірусу в Індії спровокувало поширення більш заразних штамів COVID-19 та низький рівень вакцинації в країні, а найбільшу роль відіграв "ідеальний шторм" масових зібрань. 

Відео Ситуація в Індії: країна б'є всі рекорди зі смертності та поширення коронавірусу

Так званий "індійський коронавірус" уже зафіксований у 17 країнах світу. Україна щотижня секвенує сотні зразків вірусу, аби не пропустити коронавірус подвійної мутації. Однак, епідеміологи кажуть, що це лише питання часу. Чому вірус-мутант викликає занепокоєння, дивіться у сюжеті. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Ситуація в Індії: країна б'є всі рекорди зі смертності та поширення коронавірусу
Спецкор
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Джерело матеріала
loader
loader