Після обстрілу лікарні на Донеччині від стресу помер важкохворий пацієнт
Після обстрілу лікарні на Донеччині від стресу помер важкохворий пацієнт

Після обстрілу лікарні на Донеччині від стресу помер важкохворий пацієнт

Під мінометним вогнем бойовиків опинилась лікарня в Красногорівці на Донеччині. На той момент в ній було 45 людей - це пацієнти з коронавірусом і пневмониями, деякі з них отримують кисневу підтримку.

Про це йдеться в ТСН.19.30.

В останні години вівторкавеликі міномети прилетіли зі сторони окупованого Донецька. «Ми нарахували 8 прильотів, один був, який пошкодив будівлю лікарні і кілька дерев», - розповідає військовий Євген.

Ще сім снарядів розірвалось на позиціях українських військових, там минулося без втрат.

Епіцентром влучання став двоповерховий адміністративно-господарський корпус лікарні та станція невідкладної медичної допомоги. Одна із карет швидкої отримала теж незначне пошкодження. Порят триповерхове терапевтичне відділення, яке переобладнали для хворих на коронавірус. На момент ворожої атаки на ліжках перебувало 38 пацієнтів, частина у важкому стані. А ще медперсонал. Тож під прицілом опинилось щонайменше 60 людей. Ніхто не постраждав.

Але у «ковідному» відділенні , ймовірно, через стрес помер один із важких пацієнтів. «Він був важкий. Психо-емоціональна напруга, яка виникнула під час обстрілу сприяла тому, що він помер», - зазначає головний лікар.

Відео Новини з фронту: на Донбасі ворожі бойовики обстріляли лікарню з пацієнтами всередині

Під мінометним вогнем бойовиків опинилась лікарня в Красногорівці Донецької області. На той момент в ній було 45 людей - це пацієнти з коронавірусом і пневмоніями, деякі з них отримують кисневу підтримку. Подробиці на місці обстрілу – дивіться далі.  

Новини з фронту: на Донбасі ворожі бойовики обстріляли лікарню з пацієнтами всередині
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Від ранку тут працюють сапери, які шукали снаряди, які могли не здетонувати, також працювала поліція і ЦСКК, які шукали осколки – свідчення ворожих дій окупантів.

Востаннє тут були обстріли в 2017 році. Тоді дуже сильно було все пошкоджено і довелося все відновлювати. Тепер два корпуси лікарні доведеться ремонтувати знову.

Загалом напружена ситуація на всій лінії розмежування, зокрема, в районі Водяного окупанти стріляли із артилерійських систем 152 калібру і, ймовірно, що застосували реактивні «Гради».

Автор:
Олександр Моторний
Джерело матеріала
loader
loader