Стрілянина у школі в Казані: стан шести учнів залишається важким
Стрілянина у школі в Казані: стан шести учнів залишається важким

Стрілянина у школі в Казані: стан шести учнів залишається важким

Після смертельної стрілянини у 175 школі Казані станом на 12 травня в лікарнях перебувають 20 дітей і троє дорослих, стан шести учнів залишається важким, у двох - вкрай тяжкий. Стан решти постраждалих стабільний.

Про це повідомила пресслужба президента Татарстану Рустама Мінніханова, який спільно з очільниками Слідчого комітету Росії Олександром Бастрикіним 12 травня відвідав постраждалих людей у лікарні.

У пресслужбі пояснили, що раніше повідомлялося про 18 госпіталізованих дітях - їх кількість зросла, оскільки декілька школярів через стан шоку не відразу розповіли про погане самопочуття.

Водночас у республіканській лікарні додали, що у 12 дітей поранення вогнепальні. Заступник головного лікаря з хірургії дитячої республіканської клінічної лікарні Татарстану Михайло Поспєлов повідомив, що п'ятьох дітей перевезуть до Москви для проходження подальшого лікування. Хірург розповів, що у хлопців переважають скелетні травми і проникаючі поранення грудної та черевної порожнин.

Нагадаємо, у вівторок, 11 травня, у столиці республіки Татарстан - у Казані в школі № 175 сталася стрілянина, у якій загинуло семеро дітей та дві вчительки, ще понад 20 людей з різними травмами були госпіталізовані до лікарень міста. Стрільцем виявився Ільназ Галявієв, йому 19 років, він закінчив цю школу чотири роки тому та став студентом коледжу, де навчався на ІТвця. 

У поліції повідомили, що зброєю, з якої молодик влаштував стрілянину, він володів офіційно, дозвіл на неї отримав 28 квітня, менш ніж два тижні тому. Як пишуть ЗМІ, Галявієв купив рушницю Hatsan ESCORT 2017 року випуску одразу через кілька днів після того, як його відрахували з коледжу через академічну заборгованість. Також стало відомо, що кілька днів тому казанський стрілець завів телеграм-канал, в якому називав себе "богом", а вранці перед стрільбою опублікував допис, що "уб'є величезну кількість біосміття", після чого вчинить самогубство. Після стрілянини адміністрація Telegram заблокувала канал. 

Відео Новини світу: у Росії хочуть посилити контроль за відеоіграми через стрілянину в казанській школі

Заборонити анонімність в Інтернеті, посилити контроль за відеоіграми та ще більше ускладнити купівлю зброї – усе це через масову стрілянину в казанській гімназії. Так російська влада планує боротися з нападами на школи. Зокрема, вже наступного тижня відповідний закон про придбання зброї розглянуть в Держдумі.  

Новини світу: у Росії хочуть посилити контроль за відеоіграми через стрілянину в казанській школі
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader