Шахтарі із трьох областей з'їхались до Києва вимагати погашення заборгованості із зарплати
Шахтарі із трьох областей з'їхались до Києва вимагати погашення заборгованості із зарплати

Шахтарі із трьох областей з'їхались до Києва вимагати погашення заборгованості із зарплати

У Києві протестують шахтарі з вимогою погасити заборгованість із зарплати.

Про це йдеться вТСН.12.00.

Близько сотні гірників з Луганської, Донецької та Львівської областей провели акцію біля Офісу президента, потім вирушили до Міністерства енергетики. Крім погашення заборгованості, шахтарі вимагають підвищити ціну на вугілля, зупинити імпорт енергоресурсів з Росії та Білорусі і покращити умови праці. Гірники мають намір протестувати, аж поки всі їхні вимоги не будуть виконані. «Ми державне підприємство, то не наша справа, ми добули вугілля, видали, далі займайтесь, вирішуйте, беріть кредити, розбирайтесь, адже людям потрібно жити, виживати», - каже працівник ДП «Львіввугілля» Василь Лисняк.

В Міненерго пообіцяли, що вже в найближчі дні на рахунки державних шахт повинні надійти понад 800 мільйонів гривень. Але загальна заборгованість майже удвічі більша.  «Сьогодні надійдуть гроші 836,5 млн грн. 660 тисяч підуть на заборгованість по зарплаті», - запевняє заступник міністра енергетики України Олександр Зорін.

Відео Новини України: у Києві шахтарі розпочали акції протестів

У Києві почалися акції протестів шахтарів з вимогою погасити заборгованість із зарплати. Близько сотні гірників з Луганської, Донецької та Львівської областей провели акцію біля Офісу президента, згодом вирушили до міністерства енергетики. Крім погашення заборгованості, шахтарі вимагають встановити адекватну ціну на вугілля, зупинити імпорт енергоресурсів з Росії та Білорусі і покращити умови праці.  

Новини України: у Києві шахтарі розпочали акції протестів
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Надія Роман
Джерело матеріала
loader
loader