Сподівався зупинити зловмисника: перший поранений у стрілянині в Казані розповів подробиці нападу на школу
Сподівався зупинити зловмисника: перший поранений у стрілянині в Казані розповів подробиці нападу на школу

Сподівався зупинити зловмисника: перший поранений у стрілянині в Казані розповів подробиці нападу на школу

Перший поранений під час стрілянини в школі Казані 62-річний Мулланур Мустафін, який у закладі працює робітником з обслуговування, отямився і розповів, що опинився на шляху у стрільця випадково, але сподівався, що зможе зупинити його. Потерпілий, саме йшов за інструментом до автівки, коли нападник заходив до школи.

Про це повідомляє Mash.

За його словами, коли стрілець зайшов до школи, 62-річний робітник виходив за болгаркою до авто, яка була припаркована біля будівлі. Він побачив озброєного Галявієв між дверей на вході і позадкував назад. Чоловік встиг прикрити двері, але Ільназ Галявієв вистрілив в чоловіка, куля пройшла через щілину і поранила робітника. 

Вахтерка, яка побачила це, натиснула тривожну кнопку. У цей момент підозрюваний перезарядив зброю, повернувся і вистрілив вдруге в голову чоловіка, але промахнувся. Він злегка зачепив робітника.

Нині Мустафін прийшов до тями. Про загиблих йому поки що не розповідають, оскільки такі новини можуть нашкодити. Його стан стабілізувався, хоч він і залишається важким.

Він розповів, що згадує, як у момент стрілянини думав про свою дружину - класну керівницю хлопця, яка теж перебувала в школі.

"Розповідає: "Лежу в крові, бачу гільзу, а сам думаю де мама, чи жива вона? Де зараз? Як себе почуває?", - каже донька чоловіка, і зауважує, що батько сподівався, що зможе зупинити нападника.

За інформацією росЗМІ, дружина Мулланура Мустафіна була на другому поверсі, вела урок. Але завдяки швидкій реакції директора, вчасно встигла закрити двері і була разом з дітьми, поки підозрюваний намагався вломитися до класу.

Нагадаємо, у вівторок, 11 травня, у столиці республіки Татарстан - у Казані в школі № 175 сталася стрілянина, у якій загинуло щонайменше дев'ять учнів та дві вчительки. Стрільцем виявився 19-річний Ільназ Галявієв, який закінчив школу чотири роки тому. Хлопця затримали правоохоронці. Його мотиви невідомі.

На допиті Галявієв заявив, що відчуває себе богом і всіх ненавидить. Утім, про відеоігри та булінг не згадував. За його словами, зброю купив легально за два тижні до скоєного. 

Суд відправив Галявієва під варту терміном на два місяці. Сам стрілець визнав свою провину. Проти арешту казанський стрілець не заперечував.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини світу: випускника, який вчинив масову стрілянину в школі Казані, затримали

Масова стрілянина в російській школі. За уточненими даними, загинули 9 людей: учні, 26-річна вчителька англійської та вахтерка. Іще два десятки осіб - шпиталізували. Усе сталося в Казані. Стрілець - випускник цієї самої школи. Його вже затримали. Подробиці – в сюжеті.    

Новини світу: випускника, який вчинив масову стрілянину в школі Казані, затримали
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
loader
loader