Обстріли бойовиків на Донбасі не припиняються: один воїн загинув від кулі снайпера
Обстріли бойовиків на Донбасі не припиняються: один воїн загинув від кулі снайпера

Обстріли бойовиків на Донбасі не припиняються: один воїн загинув від кулі снайпера

Протягом минулої доби, 13 травня, було зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомили у ранковому зведенні ООС 13 травня.

Неподалік населених пунктів Лебединське, Гнутове та Павлопіль окупанти вели вогонь з мінометів 120-го калібру.

Біля Новозванівки бойовики здійснили обстріл з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів.

Ворог тричі відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів поблизу населеного пункту Верхньоторецьке та один - біля Новоселівки.

З танків, артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї окупанти шість разів здійснили обстріл у напрямку Пісків.

Біля Новотроїцького російські найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї, автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а біля Південного - зі станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Водяного противник двічі здійснив обстріл з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів, а біля Луганського – ще й з великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів.

Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець отримав кульове поранення. Воно виявилося не сумісним з життям.

"Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін", повідоми у штабі.

Як повідомлялося, за дев'ять місяців - від липня 2020 року збройні формування РФ здійснили майже 1400 порушень режиму припинення вогню. Внаслідок обстрілів з боку російських окупаційних сил загинуло понад 30 українських бійців, ще понад 100 воїнів зазнали поранень.

Відео Новини України: на Донбасі ворожий снайпер застрелив українського військового

Втрата на передовій. Ворожий снайпер застрелив українського військового. Про загибель нашого воїна на Донбасі повідомляє оперативне командування "Схід". Зазначають, що окупанти продовжують порушувати режим припинення вогню - лише напередодні позиції української армії обстріляли 7 разів. Більше про війну на Сході України

Новини України: на Донбасі ворожий снайпер застрелив українського військового
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Тетяна Курпіта
Джерело матеріала
loader
loader