Міністри закордонних справ Грузії та Литви їдуть до України
Міністри закордонних справ Грузії та Литви їдуть до України

Міністри закордонних справ Грузії та Литви їдуть до України

Очільник МЗС Республіки Молдова Ауреліу Чокой та міністр закордонних справ Грузії Давід Залкаліані 17 травня відвідають Україну зі спільним робочим візитом.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Візит відбудеться на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби і сторони планують підписати спільний меморандум.

"Глави української, грузинської та молдавської дипломатії проведуть переговори, ключовими темами яких стануть європейська інтеграція трьох держав, пріоритети розвитку Східного партнерства ЄС та підготовка до його саміту цьогоріч, спільні зусилля зі зміцнення регіональної безпеки", - сказано в анонсі.

Нагадаємо, 13 травня Україну відвідав міністр економіки Франції Брюно ле Мер. Тоді країни підписали чотири угоди на понад 1,3 мільярда євро.

Відео Новини України: в Кабміні підписали 4 угоди про співпрацю з Францією

Електролокомотиви, автодрабини і питна вода. 1 мільярд 300 мільйонів євро на це Україні виділить Франція. 4 угоди про співпрацю з французами підписали сьогодні в Кабміні. Нині з візитом в Україні перебуває міністр економіки, фінансів та відновлення Франції Брюно ле Мер. Виділені гроші планують витратити на оновлення парку вантажних локомотивів. Таких до України мають пригнати майже півтори сотні. А ще майже 400 автодрабин, які використовуватимуть під час пожеж рятувальники. Іще частину коштів витратять на поліпшення водопостачання.

Новини України: в Кабміні підписали 4 угоди про співпрацю з Францією
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ігор Бережанський
Джерело матеріала
loader
loader