Окупанти дев'ять разів порушили режим припинення вогню: один військовий отримав поранення
Окупанти дев'ять разів порушили режим припинення вогню: один військовий отримав поранення

Окупанти дев'ять разів порушили режим припинення вогню: один військовий отримав поранення

Протягом минулої доби, 17 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано дев'ять порушень режимуприпинення вогню.

Про це повідомили у ранковому зведенні ООС 18 травня.

Поблизу Новолуганського ворог двічі відкривав вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі Пісків окупанти два рази здійснили обстріл з мінометів 120-го калібру, стрілецької зброї, автоматичних станкових та підствольних гранатометів.

Неподалік Зайцевого - з мінометів 120-го калібру, а біля селища Опионе – ще й з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Біля Авдіївки - бойовики стріляли зі стрілецької зброї.

У передмісті селища Новотошківське російські найманці відкривали вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї. Поблизу Причепилівки ворог застосував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Внаслідок ворожого снайперського вогню один український військовослужбовець отримав поранення. Його шпиталізували до медичного закладу. Стан здоров’я захисника задовільний, кажуть медики.

Українська сторона обстріли житлових кварталів населених пунктів на тимчасово окупованих територіях. "Зокрема, увечері 17 травня, найманцями було здійснено обстріл позицій ЗСУ в районі населеного пункту Піски з мінометів калібру 82 та 120 мм безпосередньо з житлових кварталів Донецька. В якості місць вогневих позицій мінометів окупанти обрали майданчики у житловій забудові у безпосередній близькості від Міської клінічної лікарні №21", - йдеться у повідомленні. 

Як повідомлялося, за дев'ять місяців - від липня 2020 року збройні формування РФ здійснили майже 1400 порушень режиму припинення вогню. Внаслідок обстрілів з боку російських окупаційних сил загинули 34 українських бійців, ще понад 100 воїнів зазнали поранень.

Відео Новини з фронту: в Луганській області російські окупанти стріляють з реактивних піхотних вогнеметів

В Луганській області, де лише півроку тому вирували пекельні пожежі, російські окупанти нині навмисне стріляють з реактивних піхотних вогнеметів "Джміль". Три ракети прилетіли на позиції до українських військових і лише дивом нічого не підпалили. Снаряди лише зачепили кілька гілок на деревах і - не спрацювали.    

Новини з фронту: в Луганській області російські окупанти стріляють з реактивних піхотних вогнеметів
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Джерело матеріала
loader
loader