ЗНО-2021: шахраї у Мережі продають фейкові відповіді до тестів
ЗНО-2021: шахраї у Мережі продають фейкові відповіді до тестів

ЗНО-2021: шахраї у Мережі продають фейкові відповіді до тестів

У Мережі активізувалися шахраї, які продають фейкові відповіді на завдання тестів ЗНО-2021.

Про це попереджають в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

"Як і в попередні роки, задовго до ЗНО соціальні мережі рясніють "привабливими" пропозиціями, зокрема різні канали в Telegram", — йдеться в повідомленні.

Шахраї за певну плату пропонують випускникам та їхнім батькам придбати зошити сертифікаційних робіт ЗНО-2021 із відповідями. "Ділки" запевняють в надійності і достовірності джерела інформації, і для певності щоразу вигадують нові схеми.

"Наприклад, для переконливості надсилають лист із буцімто офіційної скриньки УЦОЯО. Безумовно, купити можна що завгодно, але стовідсотково це не буде тест ЗНО", — розповідають у Центрі.

Інші шахраї неправомірно ставлять логотип УЦОЯО на свій сумнівний контент.

Відомство запевняє, що  система захисту інформації  на всіх етапах підготовки та проведення ЗНО є надійною. Укладають тести і друкують сертифікаційні роботи в умовах суворої конфіденційності.

В Українському центрі оцінювання якості освіти радять відхиляти такі пропозиції. А для перевірки своїх знань перед ЗНО можна скласти завдання попередніх років, які є у вільному доступі в рубриці "Тести минулих років".

Раніше у Мінфіні назвали суму, в яку обійдеться державі проведення ЗНО-2021.

Відео Новини України: як коронавірус вплинув на проведення пробного ЗНО-2021

У масках та з температурним контролем. Відбулося пробне ЗНО. Щоправда не скрізь. Через те, що з обмеженнями курсує громадський транспорт, пробне тестування на два тижні відтермінували у Києві, Миколаївській та Чернігівській областях.  У перенесенні тестування є певні ризики - зізналися організатори ЗНО. Які ж саме та чому сьогодні у деяких аудиторіях сиділо всього по одній дитині. Про випробування пробним тестуванням – дивіться далі.  

Новини України: як коронавірус вплинув на проведення пробного ЗНО-2021
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader