ДФС завітала з обшуками на малу батьківщину президента — до Кривого Рогу
ДФС завітала з обшуками на малу батьківщину президента — до Кривого Рогу

ДФС завітала з обшуками на малу батьківщину президента — до Кривого Рогу

Державна фіскальна служба проводить обшуки в Криворізькій міській раді. Там правоохоронці викрили протизаконну схему, пов’язану із тендерними закупівлями.

Про це інформує пресслужба ДФС.

Так, протягом 2018-2021 років через систему тендерних закупівель структурні підрозділи та комунальні підприємства Криворізької міської ради уклали договори з окремими товариствами про закупівлі товарів (робіт, послуг) на загальну суму понад 1 млрд 700 млн грн.

Правоохоронці вважають, що ці підприємства мають ознаки фіктивності. Деяких працівників міськради підозрюють в ухиленні від сплати податків та розкраданні бюджетних коштів.

"Протягом тривалого періоду, реквізити, документи та печатки зазначених підприємств з ознаками фіктивності використовувались службовими особами за сприянням посадових осіб структурних підрозділів виконкому Криворізької міської ради з метою ухилення від сплати податків та розкрадання бюджетних коштів", — йдеться в повідомленні.

Під час обшуків ДФС сподівається знайти документи щодо оформлення вказаних закупівель, чорнові записи, які б свідчили про ухилення від сплати податків та розкрадання бюджетних коштів.

обшуки у кривому розі

Нагадаємо:

  • 11 травня столичні правоохоронці прийшли з обшуками до комунального об'єднання "Київзеленбуд" з підозрою в ухиленні від сплати податків.
  • Згодом, 12 травня, прокуратура завітала до "Київавтодору", де шукала первинну фінансову документацію щодо нібито ухилення від сплати податків на суму 18,6 млн грн. Цього ж дня обшуки проводили в будівлях КМДА та "Спецжитлофонду", а також у будівлі "Київміськсвітла".
  • 13 травня силовики перевіряли департамент містобудування та архітектури, а також "Київський метрополітен" та "Київавтошляхміст".
  • Київ накрила хвиля обшуків: чому силовики "трусять" КМДА та на що чекати далі 

Відео Новини тижня: обшуки у посадовців КМДА – хто обкрадав киян і кому вже повідомили про підозри

Великий переполох у Києві через величезні гроші. Вже другий тиждень поспіль найбільше і найбагатше місто країни лихоманить від масштабних обшуків. За 10 днів мер Кличко нарахував аж 70. Спецслужба, фіскали, прокурори і ДБР шукають тих, хто наживався на киянах. Підозру в мільйонних розкраданнях  вже повідомили 11 чиновникам столичної мерії. Чому саме зараз дійшли руки до розкрадань у столичній владі? І чи так вже випадково  навідалась СБУ цього тижня до будинку, де мешкає сам Кличко – дивіться далі.

Новини тижня: обшуки у посадовців КМДА – хто обкрадав киян і кому вже повідомили про підозри
ТСН. Тиждень
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader