У Дніпрі медики торгували фальшивими довідками про відсутність COVID-19
У Дніпрі медики торгували фальшивими довідками про відсутність COVID-19

У Дніпрі медики торгували фальшивими довідками про відсутність COVID-19

У Дніпрі СБУ  викрила незаконну схему видачі довідок про відсутність коронавірусу. Оборутку організували в одному із обласних медзакладів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними досудового слідства, посадовець медзакладу спільно з туроператором впровадив схему видачі фальсифікованих довідок про негативний результат ПЛР-тестів на COVID-19.

Довідку замовляли і купували ті, хто мав намір виїхати за кордон чи поїхати на лікування в санаторій. Замовники медогляд не проходили, а вартість "липового" документа коштувала до 1 тисячі гривень, в залежності від терміну його виготовлення.

"За оперативними даними спецслужби, протиправна схема існувала з початку року, щодня видавалось, у середньому, 5 підроблених довідок. Правоохоронці викрили медичного працівника під час передачі замовнику 8 довідок із негативними результатами тестів на осіб, у яких навіть не відбирався біоматеріал для проведення тестування.

Учасникам злочинної схеми інкримінують ст. 366 (службове підроблення) та ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Організатору повідомлено про підозру.

"Наразі встановлюються інші особи, можливо причетні до незаконної оборудки, а також усі громадяни, які скористалися нелегальними послугами медпрацівника", - розповіли в СБУ.

Нагадаємо, що у Волинській області затримали чоловіка, який виготовляв та продавав підроблені  довідки про негативні ПЛР-тести на коронавірус.

Відео Коронавірус в Україні: минулої доби від ускладнень померли 202 громадянина

Менше одужало, але і тих, хто інфікувались - теж менше. Під кінець тижня коронавірусна статистика  в Україні пішла на спад. Напередодні виявили 4 984 нових хворих, одужало майже 12 тисяч людей. На жаль, незмінно високою лишається смертність - минулої доби від ускладнень коронавірусу померли 202 українців. Найбільше нових випадків захворювання зафіксовано у столиці.    

Коронавірус в Україні: минулої доби від ускладнень померли 202 громадянина
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Юлія Шевченко
Джерело матеріала
loader
loader