Від сьогодні Україна припинила авіасполучення із Білоруссю
Від сьогодні Україна припинила авіасполучення із Білоруссю

Від сьогодні Україна припинила авіасполучення із Білоруссю

Від сьогодні, 26 травня, Україна припинила авіасполучення із Білоруссю, а українські авіакомпанії мають оминати повітряний простір цієї країни.

Про це повідомили в ефірі ТСН.Ранок.

Україна долучилася до низки країн Європи і вирішила припинити авіасполучення із Білоруссю. Надвечір ТСН зафільмувала відліт останнього літака до Мінська із Борисполя. Чимало пасажирів навмисне квапилися узяти квиток на нього, а от як повертатимуться - поки не знають. Прикордонники кажуть, доступними до перетину кордону лишаються автомобільні пункти пропуску і там вже очікують збільшення потоку транспорту.

Відео Новини України: авіасполучення із Білоруссю припинені

Закрите небо: від сьогодні Україна припинила авіасполучення із Білоруссю, а українські авіакомпанії мають оминати повітряний простір цієї країни. Таке рішення уряд ухвалив після того, як білоруські силовики змусили цивільний літак, що прямував з Афін до Вільнюса, сісти у Мінську. На облавку перебував опозиційний журналіст Роман Протасевич зі своєю подругою, обидвох одразу затримали. Україна долучилася до низки країн Європи і вирішила припинити авіасполучення із Білоруссю.

Новини України: авіасполучення із Білоруссю припинені
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Нагадаємо, 23 травня у Білорусі примусово посадили цивільний рейс компанії Ryanair, а після цього затримали опозиційного журналіста Романа Протасевича, який був на борту. Офіційною причиною посадки літака в Мінську назвали загрозу мінування літака. Щоб затримати опозиціонера, білоруська влада пішла на безпрецедентні кроки: цивільний рейс посадили примусово за допомогою винищувача. Своєю чергою, опозиційні білоруські ЗМІ стверджують: наказ підняти винищувач віддав сам Лукашенко, а командиру рейсу, яким летів Протасевич, ймовірно погрожували збити літак, якщо той не змінить маршрут. 

Роман Протасевич – активний учасник акцій проти Лукашенка. Пів року тому режим оголосив журналіста у міжнародний розшук. Його звинувачують в екстремізмі та тероризмі, максимальне покарання за таке в Білорусі - це смертна кара. Протасевич неодноразово заявляв, що за ним стежать. 

Відео Заручники режиму: що відомо про опозиціонера Романа Протасевича та його дівчину

Сьогодні Олександр Лукашенко виступить з публічною заявою щодо примусової посадки в Мінську європейського літака. Цікаво, як самопроголошений "президент" Білорусі пояснить затримання колишнього редактора опозиційного телеграм-каналу "NEXTA" Романа Протасевича і його дівчини. Лукашенко хотів прокоментувати ситуацію щодо інцидента вчора, але з невідомих причин передумав. Що відомо про заручника режиму Романа Протасевича і перше відео із СІЗО його дівчини - про все в сюжеті.   

Заручники режиму: що відомо про опозиціонера Романа Протасевича та його дівчину
Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Джерело матеріала
loader
loader