Кабмін планує виділити на будівництво та утримання доріг 240 мільярдів гривень
Кабмін планує виділити на будівництво та утримання доріг 240 мільярдів гривень

Кабмін планує виділити на будівництво та утримання доріг 240 мільярдів гривень

Головні розпорядники звітуватимуть про досягнення поставлених цілей / Фото УНІАН, Володимир Гонтар

Кабінет міністрів України планує протягом наступних трьох років виділити на будівництво та утримання автомобільний шлях 240,6 млрд грн з державного бюджету.

Як повідомила прес-служба Міністерство фінансів, про це розповів заступник міністра Денис Улютін з посиланням на прийняту урядом бюджетну декларацію на 2022-2024 роки.

"Протягом 2022-2024 років держава планує витратити 240,6 млрд грн на розвиток і утримання мережі автомобільних доріг державного та місцевого значення, комунальних доріг та забезпечення безпеки дорожнього руху", - цитує прес-служба Улютіна.

За його словами, головний розпорядник бюджетних коштів за цим напрямком "Укравтодор" планує, що це дозволить побудувати, реконструювати та відремонтувати близько 43 тис.км доріг державного значення і 119 тис. км доріг місцевого значення.

"Завдяки цьому кількість дорожньо-транспортних пригод має скоротитися орієнтовно на 7%. Головні розпорядники звітуватимуть про досягнення поставлених ними цілей, що дозволить кожному громадянину оцінити їх ефективність", - зазначив Улютін.

Бюджетна декларація

Кабінет міністрів 31 травня 2021 року схвалив бюджетну декларацію на 2022-2024 роки.

Документ містить загальні показники доходів і фінансування держбюджету, загальні граничні показники видатків держбюджету, розмір мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму та інші цілі державної політики.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Богдан Слуцький

Теги за темою
Дороги
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader