На газопроводі Угерсько – Івано-Франківськ – Чернівці сталася аварія
На газопроводі Угерсько – Івано-Франківськ – Чернівці сталася аварія

На газопроводі Угерсько – Івано-Франківськ – Чернівці сталася аварія

На Івано-Франківщині на газопроводі «Угерсько – Івано-Франківськ – Чернівці» сьогодні опівдні сталася розгерметизація труби. Про це повідомили в Управлінні цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації. Зазначається, що надзвичайна подія сталася на магістральній мережі «Прикарпаттятрансгаз». 

У пресслужбі Управління ДСНС в Івано-Франківській області повідомили, що рятувальники прибули на місце події, проте загоряння не виявили. На місці інциденту працюють відповідні служби. Правоохоронці розслідують причини аварії. За інформацією очевидців, стався хлопок частини газопроводу у місці переходу з землі на поверхню без послідуючого горіння. 

«Оператор ГТС України» повідомляє про розгерметизацію на ділянці газопроводу-відводу діаметром 500 мм «Угерсько - Івано-Франківськ - Чернівці» без загоряння поблизу села Клузів Івано-Франківської області, яка сталася о 12:40 8 червня. Постраждалих у результаті інциденту немає», - сказано в повідомленні.

При цьому наголошується, що загрози припинення газопостачання в населених пунктах немає, цей інцидент також не впливає на транзит газу в Європейський Союз.

«Зараз пошкоджену ділянку газопроводу повністю локалізовано, на місці інциденту працює ремонтна бригада. Небезпека для жителів навколишніх населених пунктів відсутня», - відзначили в компанії. Деталі інциденту і його причини встановлюються і будуть повідомлені найближчим часом.

«На жаль, наша робота пов'язана з можливістю відмов обладнання. Ділянку інциденту локалізовано. Поставки газу місцевим споживачам забезпечено через інший газопровід», - написав голова компанії «Оператор ГТС України» Сергій Макогон у Facebook. 

Він пояснив, що це газопровід місцевого значення, а не магістральний газопровід. «Прошу не поширювати фейки, які грають на руки прихильникам «Північного потоку-2». За дві-три доби відремонтуємо», - додав він.

На газопроводі Угерсько – Івано-Франківськ – Чернівці сталася аварія

Теги за темою
Україна ДТП Івано-Франківськ
Джерело матеріала
loader
loader