У Колумбії не вщухають масові протести: загинули вже 58 осіб
У Колумбії не вщухають масові протести: загинули вже 58 осіб

У Колумбії не вщухають масові протести: загинули вже 58 осіб

Під час масових акцій протесту в Колумбії, які тривають вже шостий тиждень, загинули щонайменше 58 осіб.

По всій країні тривають сутички протестувальників з правоохоронцями, а на найбільших дорогах було встановлено блокпости.

Маніфестанти звинувачують поліцію в надмірній жорстокості та неправомірних затриманнях, зокрема, офіс уповноваженого з прав людини отримав щонайменше 400 подібних скарг.

Крім того, зафіксовано випадки, коли силовики ігнорували озброєних людей, які розстрілювали мирних демонстрантів із автоматичної зброї.

У зв’язку ситуацією, що склалася в Колумбії, цього тижня країну відвідають представники Міжамериканської комісії з прав людини. Вони зустрінуться з урядом, з протестуючими, а також представниками місцевих правозахисних організацій.

Читайте
Чехія та Колумбія оголосили надзвичайний стан через коронавірус

Напередодні президент країни Іван Дуке оголосив про початок реформи поліції. Зокрема, правоохоронців зобов’яжуть носити натільні камери. В той же час головну вимогу протестувальників – щоб оцінку дій правоохоронців передали під юрисдикцію цивільних судів, а не поліцейських трибуналів – в законопроекті враховано не було.

Антиурядові протести почалися в Колумбії після публікації урядом плану щодо підвищення податків для населення. Пізніше Кабмін відмовився від своєї ідеї, однак мітинги не припинилися.

Активісти вимагають, щоб влада країни прийняла пакет соціально-економічних заходів, а також перевела поліцію з Міністерства оборони до Міністерства внутрішніх справ.

Спалення Палацу правосуддя в колумбійському Тулуа

В кінці травня протестувальники спалили Палац правосуддя в місті Тулуа, розташованому на заході Колумбії.

Демонстранти підпалили будівлю і довгий час не дозволяли пожежним почити її гасіння.

Міністр юстиції країни Вілсон Руїс назвав подію терористичним актом.

Теги за темою
поліція
Джерело матеріала
loader
loader