NASA повністю зібрало ракету, яка доставить астронавтів на Місяць
NASA повністю зібрало ракету, яка доставить астронавтів на Місяць

NASA повністю зібрало ракету, яка доставить астронавтів на Місяць

Американське космічне агентство NASA вперше повністю зібрало ракету SLS, яка повинна доставити на Місяць астронавтів у рамках програми Артеміда.

Основна частина ракети – довжиною 65 метрів, тобто приблизно як висота 22-поверхового житлового будинку. NASA планує запустити SLS у перший політ наприкінці цього року.

Спочатку конструкція перебувала у горизонтальній позиції. Інженери протягом двох днів за допомогою підйомного крана перенесли її у вертикальне положення.

Читайте
Космічний апарат NASA повертається на Землю зі зразками астероїда Бенну

На основному ступені ракети розміщені паливні баки та четверо двигунів. Також є два прискорювачі, які розганятимуть ракету в першій частині польоту (близько перших двох хвилин подорожі).

Інженери розпочали штабелювання (процес складання штучних вантажів) ракети на мобільній пусковій установці у листопаді минулого року.

Engineers with Exploration Ground Systems and @JacobsConnects lifted the @NASA_SLS rocket core stage for the @NASAArtemis I mission in the Vehicle Assembly Building at @NASAKennedy. Check out this timelapse from operations. pic.twitter.com/Vnv6GnJ7VX

— NASA’s Exploration Ground Systems (@NASAGroundSys) June 11, 2021

The @NASA_SLS #Artemis I core stage has been lowered down onto the mobile launcher in High Bay 3 of the Vehicle Assembly Building at @NASAKennedy. Teams are continuing work to secure the core stage to the solid rocket boosters for @nasaartemis I. pic.twitter.com/cINDCwDP7V

— NASA’s Exploration Ground Systems (@NASAGroundSys) June 12, 2021

Місія NASA

У березні 2021 року двигуни основного ступеня космічної ракети успішно випробували. Вони працювали протягом приблизно восьми хвилин – це якраз той час, який необхідно SLS, щоб дістатися від Землі до космосу.

Після ремонту ядро ​​доставили баржею у Космічний центр Кеннеді. NASA має намір відправити безпілотний космічний корабель на орбіту Місяця та повернути астронавтів на Землю до 2024 року.

Місія NASA полягає в організації досліджень та пошуку економічних вигод від використання Місяця. Йдеться про перетворення супутника на майданчик для подальшого дослідження Марса.

Теги за темою
Космос NASA
Джерело матеріала
loader
loader