Отруєння в Харкові: кількість постраждалих перевищила півсотні
Отруєння в Харкові: кількість постраждалих перевищила півсотні

Отруєння в Харкові: кількість постраждалих перевищила півсотні

КИЇВ. 18 червня. УНН. Кількість постраждалих від отруєння в ресторанах “Якіторія” та “Мафія” у Харкові збільшилась до 55 осіб. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області, передає УНН.

Цитата:

“Госпіталізовано до закладів охорони здоров’я – 55 хворих, двоє перебувають на амбулаторному лікуванні”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

За даними Держпродспоживслужби, станом на 12 годину 18.06.2021 зареєстровано 57 випадків захворювання, у тому числі 16 серед дітей.

Наразі продовжується проведення розслідування спалаху інфекційного захворювання. Зазначається, що заклади харчування не працюють.

Що було раніше

17 червня 2021 року стало відомо про отруєння у Харкові, щонайменше, 30 людей. З ознаками гострої кишкової інфекції госпіталізовані 29 осіб. Отруєння пов’язували з їжею з мережі ресторанів “Якіторія” та “Мафія”.

Для встановлення причин та умов виникнення спалаху інфекційного захворювання фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області розпочато проведення епідеміологічного розслідування (збору інформації) та позапланових заходів державного нагляду (контролю) з питань безпечності харчових продуктів закладів громадського харчування.

За даним інцидентом порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) ККУ.

Зранку 18 червня стало відомо, що кількість постраждалих збільшилася до 34.

Теги за темою
Харків та Харківська область отруєння
Джерело матеріала
loader
loader