Корупційний скандал з Олександром Зінченком: тренери могли продавати час на Євро-2020
Корупційний скандал з Олександром Зінченком: тренери могли продавати час на Євро-2020

Корупційний скандал з Олександром Зінченком: тренери могли продавати час на Євро-2020

Колишнього головного тренера національної збірної України з футболу Михайла Фоменка звинуватили в тому, що він брав гроші за ігрові хвилини гравців на чемпіонаті Євро — 2016. Зокрема скандал стосується футболіста Олександра Зінченка.

Звинувачення висунув ведучий програми «ТаТоТаке» Андрій Сеньків. Відео він опублікував на каналі програми.

Журналіст Андрій Сеньків назвав те, що відбувалося в українському футболі в 2016 році корупційною схемою. За словами журналіста, тренери збірної України  — увесь штаб — у 2016 році (за часів, коли головним тренером був Михайло Фоменко) отримували гроші за хвилини Олександра Зінченка, проведені ним на полі. 

Детальніше про скандал

За даними журналіста Сеньківа, Фоменко в 2016 році викликав деяких футболістів на гру, щоб отримати гроші. Потім агенти могли вибити більші суми за контракти футболістів. Така практика поширена в країнах третього світу, підкреслює журналіст. 

У 2016 році Зінченко, виступаючи за Уфу, провів у збірній кілька хвилин — це був матч проти Іспанії. Його випускали, щоб він заграв за Україну, щоб він не грав, наприклад, за Росію. Після цього його не викликали ні на товариські матчі Уельсу з Кіпром, ні на матчі плей-оф відбору зі Словенією. 

А потім неочікувано Зінченка покликали на матч перед Євро — товариський. Потім же взяли й на сам турнір. 

Корупційний скандал з Олександром Зінченком: тренери могли продавати час на Євро-2020  - Фото 1
Олександр Зінченко

Журналіст Сеньків підкреслює, що раніше для отримання робочої візи в Англію треба було зіграти за збірну 75 % матчів за останні два роки. Прицьому є ще й інші умови. Якщо ж це все не виконується, то треба збирати комісію, яка й вирішить, чи може конкретний футболіст грати в АПЛ. 

У той час керував Уфою Шаміль Газізов. Йому вже надійшла пропозиція із МанСіті щодо Зінченка. Він звернувся до Фоменка з пропозицією, щоб футболіста спокійно й без проблем прийняли. Зінченко мав грати мало не в кожному матчі збірної, а тренери в свою чергу отримували за це гроші.

Скільки тренери отримували за хвилини Зінченка на полі

Журналіст називає суму в тисячу доларів за одну хвилину. Як ділили ці гроші — невідомо. Тоді Зінченко усього зіграв на Євро — 2016 96 хвилин, а це, за підрахунками журналіста,  100 тисяч доларів. 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що в розпал Євро-2020 пішов з життя відомий футбольний тренер.

Також портал MY.UA писав, що Роналду побив відразу два рекорди, залишивши позаду Шевченка і Платіні.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Кукіб
Катерина Кукіб
Журналіст
loader