Лукашенко назвав прізвища затриманих "терористів, які хотіли втекти до України та Литви"
Лукашенко назвав прізвища затриманих "терористів, які хотіли втекти до України та Литви"

Лукашенко назвав прізвища затриманих "терористів, які хотіли втекти до України та Литви"

У Білорусі "розкрили сплячі терористичні осередки", так звані загони самооборони.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 2 липня назвав прізвища затриманих членів "терористичних осередків". Вони нібито планували втекти до України та Литви.

Як пише білоруське видання Белта, про це він заявив на заході до Дня незалежності.

"Розкриті створені "терористичні осередки", так звані загони самооборони. Мета цих осередків - насильницька зміна влади в день ікс. Вони самі поки не знають, що це за день ікс: до нього треба підвести наш народ", - сказав Лукашенко.

Також він заявив, що до "сплячих" терористичних осередків нібито причетні Німеччина, США, Україна, Польща і Литва. За словами Лукашенка, вони "намагалися знищити лісозаготівельну техніку" в лісових господарствах:

"Прізвище виконавиці, яка сама зголосилася, Н. Матвєєва. Перехоплена групою "Альфа", заарештована і дає свідчення. Найближчим часом ми вас ознайомимо з ними", – сказав невизнаний президент Лукашенко.

Також він заявив, що члени осередків хотіли підірвати вузол зв'язку Військово-морського флоту Росії у Вілейці. Інші затримані - Гулевич, Ашурак, Глотов, Господарев - нібито намагалися втекти до України і Литви.

Також Лукашенко розповів, що тиждень тому на кордоні з Литвою нібито "перехопили безпілотник, до якого була прикріплена каністра з вибухівкою". За його словами, її вдалося знешкодити. Лукашенко пообіцяв найближчим часом оприлюднити подробиці інциденту.

Нагадаємо, Лукашенко наказав повністю перекрити кордон з Україною. Він заявив, що, мовляв, з України до Білорусі "надходить величезна кількість зброї".

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader