"Нову пошту" обіцяють не штрафувати на 326 мільйонів гривень
"Нову пошту" обіцяють не штрафувати на 326 мільйонів гривень

"Нову пошту" обіцяють не штрафувати на 326 мільйонів гривень

Приводом до перевірки стала скарга клієнта про пошкодження посилки на суму 500 гривень / фото УНІАН

Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька обіцяє не штрафувати компанію “Нова пошта” на 326 млн грн, оскільки такий штраф є не адекватним порушенню.

Про це голова Держпродспоживслужби повідомила на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

“Такого штрафу не буде. Бо він неадекватний порушенню. Юристи готують відповідне рішення. Сьогодні буду мати особисту зустріч із представниками "Новою пошти" та бізнес-спільноти”, - написала вона.

Також Магалецька повідомила, що служба буде розбиратися з "винуватцями" скандалу в Харківській області, які наклали штраф на компанію.

За її словами, для уникнення таких ситуацій у майбутньому потрібно змінювати законодавство.

Міністерство економіки на своїй сторінці у Facebook також засудило цей штраф на “Нову пошту”.

“Міністерство економіки України вважає, що застосування до ТОВ «Нова пошта» максимальних санкцій порушує вимоги Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», а саме принцип пропорційності порушення і покарання”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, міністерство засуджує такий підхід до розрахунку штрафів, оскільки він є суб’єктивним, та вважає його неприпустимим. Сама ж ситуація буде ретельно вивчена та проведена службова перевірка.

Що передувало

У березні 2021 року працівники Державної продовольчої споживчої служби прийшли з перевіркою до відділення «Нової пошти» у Харкові. Приводом до перевірки стала скарга клієнта про пошкодження посилки на суму 500 гривень. За її підсумками було накладено штраф на компанію в розмірі 326 млн грн.

"Нова пошта" подала до суду на Держспоживслужбу за необгрунтовано великий штраф.

Компанія «Нова пошта» заснована у 2001 році як оператор експрес-доставки документів, посилок і вантажів у будь-яку точку України. Компанія має понад 8 тис. відділень по всій Україні.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Павло Степанець

Теги за темою
штраф
Джерело матеріала
loader
loader