В Грузії через бійки припинили засідання парламенту: відео
В Грузії через бійки припинили засідання парламенту: відео

В Грузії через бійки припинили засідання парламенту: відео

Охорона парламенту не змогла зупинити учасників акції протесту, які увірвалися до зали засідань.

У понеділок, 12 липня, учасникиакції протесту, які вимагають відставки прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі через смерть побитого радикалами оператора Лексо Лашкарава, прорвали охорону парламенту і за допомогою опозиційних депутатів увійшли до сесійної зали. Через бійки, які виникли у парламенті, роботу законодавчого органу довелося припинити. Про це повідомляє портал "Новини Грузії".

Багатотисячна акція протесту на проспекті Руставелі в центрі грузинської столиці Тбілісі розпочалася вчора ввечері. Протестувальники вимагали відставки прем'єр-міністра Іраклія Гарібашвілі, міністра внутрішніх справ Вахтанга Гомелаурі, глави Служби державної безпеки Григола Лілуашвілі, а також покарання всіх винних у смерті оператора телекомпанії "ТВ Пірвелі" Лексо Лашкарава. Він помер після того, як 5 липня його побили агресивні гомофоби за висвітленні акції ЛГБТ-спільноти та контракції.

Коли журналісти і лідери громадських активістів опинилися у залі засідань парламенту Грузії, там відбулися бійки, під час яких  постраждав засновник опозиційного телеканалу “Пірвелі” Вато Церетелі. Під час колотнечі місце спікера парламенту зайняли депутати від опозиції Тінатін Бокучава, Хатуна Самнідзе, Анна Нацвлшвілі, також лідер громадських активістів Олена Хоштарія. Вони вивісили на трибуні прапори Грузії та Євросоюзу і зажадали відставки уряду.

Пленарне засідання парламенту було зірвано, охорона виводить із його приміщення опозиційних депутатів, у фойє перманентно відбуваються сутички між журналістами і охороною.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністру Грузії Іраклію Гарібашвілі поставили ультиматум - подати у відставку до опівдня 12 липня.

Новини світу: протест у Грузії – журналісти та активісти вимагають відставки уряду

Новини світу: протест у Грузії – журналісти та активісти вимагають відставки уряду
Джерело матеріала
loader
loader