Бив ніжкою від стільця: під Кривим Рогом пацієнт психлікарні вбив медбрата
Бив ніжкою від стільця: під Кривим Рогом пацієнт психлікарні вбив медбрата

Бив ніжкою від стільця: під Кривим Рогом пацієнт психлікарні вбив медбрата

У Дніпропетровській області пацієнт психіатричної лікарні вбив 54-річного медбрата у день його народження. Інцидент трапився у Криворізькій області, у Гейківській психоневрологічній лікарні. У ту ніч чоловік чергував один.

21-річний Іван Євсейчев, хворий на шизофренію, накинувся на медика з металічною ніжкою від стільця – вирішальним став удар в скроню, після якого той помер. Пацієнт вхопив його телефонував і одразу зателефонував матері сказати, що хоче втекти додому.

Вранці колега загиблого знайшла його тіло у палаті. Наразі правоохоронці розшукують зловмисника і припускають, що він міг піти до батьків, які самотужки й віддали його до психлікарні.

– Він прибув до нас, батьки його привозили, боялися його вдома, тому що він погрожував батькам, бабусі. У селі у бабусі жив у свій час, вони теж дуже боялися, щоб він нічого не нашкодив. Хотів газову трубу розрізати, – розповідає психіатр Гейківської психоневрологічної лікарні Світлана Кулєєва.

21-річний Іван Євсейчев раніше тричі крав чужі мопеди – але суд його жалів, присуджував умовне покарання. Вдома хлопець поводився неадекватно – не давав життя сусідам і кидався з ножем на рідну матір.

У психоневрологічній лікарні тепер бідкаються – трагедія сталася ще й тому, що катастрофічно мало персоналу. За останній рік кількість працівників скоротилася майже вдвічі. А пацієнтів навпаки – тільки побільшало.

– У нас скорочено 82 ставки молодшого медичного персоналу. Це 55% від того, що було… Нам довелося зменшити кількість медичних працівників і фактично, у мене три чоловічих відділення, а з 81 співробітників тільки чоловіків працювало лише 14, – коментує Микола Жир, директор Гейківської психоневрологічної лікарні.

Пацієнту психлікарні загрожує до 15 років позбавлення волі за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) КК України.

Теги за темою
Вбивство Дніпропетровська область
Джерело матеріала
loader
loader