Конкуренція між університетами за якісного абітурієнта посилюється – Костиря
Конкуренція між університетами за якісного абітурієнта посилюється – Костиря

Конкуренція між університетами за якісного абітурієнта посилюється – Костиря

Конкуренція університетів за якісних абітурієнтів зростає, адже щорічно загальна кількість випускників скорочується, а результати ЗНО свідчать про падіння якості знань.

Про це повідомила в своєму блозі на cайті Gordonua.com доктор політичних наук, проректор Київського національного університету культури і мистецтв Інна Костиря.

За її словами,  цьогорічна вступна кампанія до вищих навчальних закладів України та перші узагальнення за результатами основної сесії ЗНО, показують негативний вплив епідемії, карантину та онлайн освіти у школах на якість підготовки учнів.

Читайте
Вступна кампанія 2021: де перевірити проміжні рейтинги

Вона наголосила, викликає тривогу, що майже п’ята частина учнів не подолала поріг склав/не склав ЗНО з історії України, а з математики майже 31% учнів не змогли скласти ЗНО, набравши мінімальну кількість балів.

Інна Костиря вважає, що такий невтішний результат, це певний  вплив пандемії та карантину, адже з подібними наслідками зіштовхнулися і в заможних країнах Європи, про це йдеться у досліджені Світового банку.

Проте, вважає пані Костиря, в Україні ми бачимо досить загрозливі цифри результатів з історії та математики. Це засвідчує, що причина не лише в пандемії, але й у тому, що в шкільній освіті не все гаразд з викладанням математики та історії.

Також вона відзначила, що українським університетам сьогодні доводиться конкурувати за абітурієнтів з європейськими університетами.

Найкращі українські випускники все частіше обираються для навчання в європейські університети, які заохочують їх до цього. Вона навела в приклад Польщу, де більшість університетів пропонують українським абітурієнтам стипендійні програми.

Спеціальностям у вишах присвоїли міжнародні коди

7 липня уряд України узгодив спеціальності вищої освіти національного перелікуіз Міжнародною стандартною класифікацією освіти (МСКО).

Відтепер 293 спеціальності в 29 галузях відповідатимуть міжнародним кодам.

Теги за темою
ЗНО
Джерело матеріала
loader
loader