Німеччина евакуює 15 українських поранених військових для лікування
Німеччина евакуює 15 українських поранених військових для лікування

Німеччина евакуює 15 українських поранених військових для лікування

Загалом за останні шість років до Німеччини вже було евакуйовано 136 пацієнтів / president.gov.ua

Німеччина евакуює 15 українських поранених військовихдля лікування.

Про це повідомляє посольство Німеччини в Україні в Twitter.

"Сьогодні літак Бундесверу приземлився в аеропорту "Бориспіль". Його місія: евакуація поранених військовослужбовців ЗСУ до Німеччини. Наразі здійснюватиметься евакуація 15 військовослужбовців, які страждають від тривалих пошкоджень внаслідок вогнепальних поранень і вибухів під час бойових дій", - йдеться у повідомленні.

Українські військові мають пройти лікування в госпіталях Бундесверу в Берліні, Кобленці, Ульмі й Гамбургу.

Як повідомляє посольство Німеччини у соціальній мережі Facebook, загалом за останні шість років до Німеччини вже було евакуйовано 136 пацієнтів. Цей проект розпочався в 2014 році, коли була проведена евакуація поранених протестувальників Євромайдану. Однак зараз у Німеччині більше не займаються невідкладними випадками, а надають допомогу в лікуванні тривалих травм.

Останнім часом ситуація на Донбасі знову загострилася. Так, 26 липня унаслідок обстрілів бойовиків були поранені семеро військових. Окупанти обстрілюють позиції ЗСУ з важкої зброї та застосовують БПЛА.

У розвідці розповіли, що зараз ворог облаштовує нові вогневі позиції, відновлює наявні та встановлює нові мінно-вибухові загородження, у тому числі з використанням протипіхотних мін і саморобних вибухових пристроїв.

За даними ООН, з 2014 року жертвами війни на Донбасі стали понад 40 тисяч осіб. ЗМІ заявили про 45 загиблих бійців з початку дії так званого "перемир’я" від 27 липня 2020 року. Загалом з квітня 2014 року на фронті загинули 2705 українських військових, а ще 10280 отримали поранення.

Водночас у ТКГ зауважили, що кількість смертей українських військових зменшилась вдвічі та втричі – кількість обстрілів в порівнянні з періодом з липня 2019 до липня 2020 років.

Автор: Віталій Саєнко

Теги за темою
Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader