Церковне свято 28 липня - що відзначають православні сьогодні
Церковне свято 28 липня - що відзначають православні сьогодні

Церковне свято 28 липня - що відзначають православні сьогодні

Церковне свято 28 липня / depositphotos.com

Князь Володимир Великий був онуком святої рівноапостольної Ольги. Раніше ми розповідали про те, ким була княгиня Ольга і чому вона вважається однією з найважливіших фігур в історії держави.

У 988 році Володимир, який був язичником, прийняв християнство і повернувся до Києва, щоб охрестити народ. Подейкують, що сам він був дуже хворий, але після обряду хрещення отримав зцілення, а тому увірував в силу Господа. Завдяки тому, що саме сьогодні князь змінив віру і став християнином, день Володимира відзначається 28 липня. Також сьогодні відзначається народне свято 28 липня і День Хрещення Русі. Ми підготували для вас красиві привітання з хрещенням Русі та з днем ангела Володимира, за допомогою яких можна нагадати близьким про таку важливу для слов'ян подію.

Яке сьогодні церковне свято - день пам'яті мучеників Кирика та Іулітти

Іулітта була християнкою і жила разом з сином в Малій Азії. Під час гонінь на християн в епоху правління імператора Діоклетіана вона залишила свій будинок, майно і багатьох рабів, взявши тільки двох рабинь і сина, пішла з міста.

Ховалася в Селевкії, а потім в Торсі під виглядом жебрака. У 305 році її впізнали, схопили і відправили на суд до імператора Олександра. Жінка не зламалася і, укріплена Господом, сповідувала християнство. Її катували, але віра Іулітти була стійкою. Під час катувань вона повторювала: "Я християнка і не принесу жертви бісам".

Син її плакав і рвався до матері. Імператор намагався приголубити хлопця, але той кричав, що він християнин і хоче до мами. Тоді Олександр жбурнув його з висоти помосту на щаблі. Хлопчик покотився, вдарився об гострі кути і помер. Побачивши смерть сина, Іулітта дякувала Господу за те, що він дарував Кирику мученицький вінець. Після довгих тортур жінку стратили мечем. 

Мощі святих Кирика і Іулітти були знайдені в царювання святого рівноапостольного царя Костянтина. Святим Іулітте і Кіріку моляться про зцілення недуг у дітей і про сімейне щастя.

Прикмети 28 липня

Прикмети 28 липня / Фото ua.depositphotos.com
Прикмети 28 липня / Фото ua.depositphotos.com
  • голосно стрекочуть коники - до посухи;
  • щільний туман - до похолодання і дощів;
  • грім 28 липня - до злив.

Сон, приснився 28 липня, допомагає подолати труднощі. Постарайтеся запам'ятати його або записати, щоб потім вірно розтлумачити. Більш детально про сни ми розповідали, складаючи місячний календар снів на липень 2021.

Що можна робити 28 липня

Наші предки в цей день намагалися якомога менше виходити з дому. Присвячували день сім'ї, молилися за здоров'я і благополуччя. Також просили святих Іулітту і Кирика про зцілення недуг. 

Що сьогодні не можна робити

  • скаржитися, сваритися, з'ясовувати стосунки, бути незадоволеними життям, інакше отримаєте купу проблем;
  • виконувати важку фізичну роботу;
  • затівати великі зміни - перше враження буде оманливим;
  • брехати і відмовляти в допомозі.

Вас також може зацікавити:

  • Коли Великдень у 2022 році: дата головного християнського свята
  • Названі пари знаків Зодіаку, у яких ідеальна сумісність
  • Сексуальний гороскоп на серпень 2021: хто може відірватися на повну

Автор: Крiстiна Кащавцева

Джерело матеріала
loader
loader