Протести в Білорусі. Слідчий комітет порушив тисячі справ проти учасників акцій
Протести в Білорусі. Слідчий комітет порушив тисячі справ проти учасників акцій

Протести в Білорусі. Слідчий комітет порушив тисячі справ проти учасників акцій

Слідчими підрозділами порушено 4691 кримінальну справу
Фото: DW.com

Слідчий комітет Білорусі попередив, що і надалі «продовжить виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності радикалів, екстремістів»

Слідчий комітет Білорусі порушив 4 691 кримінальну справу, пов'язану з акціями протесту після президентських виборів 2020 року. Про це інформує пресслужба Слідчого комітету Білорусі.

У повідомленні йдеться про те, що з серпня 2020 року основні зусилля Слідчого комітету сконцентровані на виявленні, припиненні і дослідженні обставин кримінальних проявів, пов'язаних з незаконними масовими заходами, заворушеннями, протестними акціями, посяганням на державний суверенітет і громадську безпеку, умисним знищенням і пошкодженням майна, насильством і погрозами стосовно посадових осіб і членів їх сімей.

«Слідчими підрозділами порушено 4691 кримінальну справу за 4196 фактами таких проявів», - уточнили білоруські «стражі порядку».

Завершено розслідування 857 таких справ, з них прокурору для направлення до суду передано 825 кримінальних справ про 1184 злочини.

Глава СК Дмитро Гора попередив, що комітет «продовжить виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності радикалів, екстремістів, тих, хто зазіхав на суверенітет і громадську безпеку країни».

Додамо, що державна прикордонна служба України повідомила про тимчасове призупинення перетину державного кордону на в’їзд в Республіку Білорусь.

Нагадаємо, невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко 2 липня заявив, що розпорядився повністю перекрити кордон з Україною.

«Величезна кількість зброї надходить із України в Білорусі. Тому я доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною», – сказав Лукашенко.

До слова, Олександр Лукашенко вважає, що державний суверенітет України нібито «тане». Цікаво, що Лукашенко вважає, що «український народ ні в чому не винен».

Джерело матеріала
loader
loader