Ілон Маск розповів про серйозну помилку Tesla
Ілон Маск розповів про серйозну помилку Tesla

Ілон Маск розповів про серйозну помилку Tesla

Ілон Маск визнав помилкою зниження напруги акумуляторів Tesla Model S. Про це мільярдер повідомив у Twitter.

– У цій ситуації ми помилилися, – написав генеральний директор Tesla в Twitter.

If we are wrong, we are wrong. In this case, we were.

— Elon Musk (@elonmusk) July 31, 2021

Компанія пішла на такий крок після інциденту зі згорілою Model S у Гонконзі 2019 року. За допомогою бездротового оновлення потужність акумуляторів у тисячах електрокарів компанії помітно знизилася.

Оновлення було направлено на підвищення довговічності батарей Model S і Model X шляхом незначного перегляду системи терморегулювання. Без побічних ефектів не обійшлося – зниження потужності негативно позначилося на швидкості зарядки акумуляторів.

У 2020 році Tesla довелося випустити оновлення для повернення вихідної потужності. В результаті компанія замінила акумулятори на деяких автомобілях, а також виплатила $1,5 млн компенсації.

Хоча рішення Tesla знизити напругу батареї було продиктоване міркуваннями безпеки, Ілон Маск визнав, що цей крок був неправильним.

Маск також підтвердив, що Tesla завжди чесна і правдива зі споживачами.

– Політика Tesla – ніколи не піддаватися безпідставними обвинуваченнями, навіть якщо ми програємо, і ніколи не боротися з аргументованими заявами, навіть якщо ми виграємо, – додав Маск.

Робота автопілота в автомобілях Tesla теж не ідеальна. Минулого тижня система Tesla сплутала Місяць із жовтим сигналом світлофора. Через помилку автомобіль намагався знизити швидкість.

Джерело:Ілон Маск

Теги за темою
Ілон Маск Tesla
Джерело матеріала
loader