/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F43fb5af11bf5091c4a315212016a00a9.jpg)
Костянтин Грубич вивідав у 93-річної бабці Лесі чим раніше частували українців на весіллях: "Готували й на 100 і на 200 людей"
Відомий українцям журналіст та телеведучий Костянтин Грубич на своєму YouTube-каналі досить часто публікує різні рецепти кулінарних шедеврів. Цього разу він вирішив проїхатися Україною аби дізнатися, які страви готували у різних куточках нашої країни.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦього разу Грубич відвідав село Буша, що на Вінниччині. Там він познайомився 93-річною Ларисою Мілентіїєвною Данилюк, яка раніше була кухаркою. Жінка розповіла, що раніше у своєму селі завжди готувала на різні події, особливо це стосувалося весіль.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F01dcbb7ed1452cdcacecb3af5430cd84.jpg)
Лариса Данилюк, скріншот із відео
При цьому Лариса Данилюк зізналася, що готувати її навчила мама, адже раніше вона працювала у тракторній бригаді кухарем, тож готувати на велику кількість осіб для неї звична справа. Саме ці навички вона і передала своїй доньці.
"Я біля мами навчилася трохи, а потім як я вже підросла біля мене були кухарки, жінки старші та й мене все брали до себе. А я й ходила допомагала їм, вони мені також платили. Потім я ходила куховарити по селу", - каже вона.
Жінка згадує, що у ті часи весілля гуляли пишно і по кілька днів, тому готувати треба було багато. Серед улюблених страв її односельців були холодець, голубці та начинені перці. При цьому бувало й таке, що треба було нагодувати 200 людей на весіллі, тож такі свята іноді віднімали всі сили.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fc538376cb71fac3ce2846aa8dc8f56aa.jpg)
Лариса Данилюк, скріншот із відео
Бабуся Леся каже, що жодне весілля у її селі не обходилося без холодного, котлет, печені, макарон з м'ясом та начинених перців. Якщо господарі напередодні зарізали порося, то на столі обов'язково була ще й кров'янка та домашні ковбаски.
Раніше повідомляли, Костянтин Грубич в загадковій Азії ризикнув помацати "античну" рідину: "Тендітні вироби...".
Як повідомляв Знай.uа, Костянтин Грубич у Ніжині скуштував місцеві смаколики з огірків: розсольник, ікра та бутерброди.
Знай.uа писав, простий рецепт тих самих сочников з сиром - смак родом з дитинства.

