Бойовики "Талібану" захопили офіс новинного каналу і дали інтерв'ю жінці-ведучій
Бойовики "Талібану" захопили офіс новинного каналу і дали інтерв'ю жінці-ведучій

Бойовики "Талібану" захопили офіс новинного каналу і дали інтерв'ю жінці-ведучій

16 серпня бойовики радикального руху "Талібан" захопили офіс головного новинного мовника країни TOLOnews. Один з членів угруповання дав інтерв'ю в ефірі телеканалу.

Про це повідомляє керівник відділу новин Мірака Попал в Twitter.

Жінкам дозволили працювати в журналістиці

Згідно з повідомленням у соцмережі на сторінці TOLOnews, їх ведуча Бехешта Аргханд записала інтерв'ю з членом медіакоманди талібів Мавлаві Абдулхаком Хемадом. У студії на відстані декількох метрів вони обговорювали питання, що стосуються поточної ситуації в місті і Афганістані, а також майбутні плани руху "Талібан".

Важливою тезою в словах таліба було твердження, що вони не будуть забороняти жінкам працювати. В принципі, в новій країні, яку хочуть створити таліби, жінки не повинні відчувати себе жертвами: їм дозволять виходити з дому без супроводу чоловіків, працювати, фарбуватися і робити інші речі, які доступні жінкам у світі.

Бойовики "Талібану" захопили офіс новинного каналу і дали інтерв'ю жінці-ведучій - Фото 1
Телеканал TOLOnews захопили таліби, тепер вони контролюють випуски новин

Також, за твердженням медіамагната, таліби запросять жінок брати участь у створенні нового уряду. Адже вони визнають поважати права жіночої статі. Тим не менш, ситуація, яка склалася в інших захоплених містах Афганістану, говорить про протилежне.

Утиск прав і свобод жінок

Як відомо, в провінціях, захоплених до Кабула, вже діє безліч заборон. Наприклад, таліби забороняють всім слухати музику, дивитися телебачення і кіно, а жінкам - використовувати макіяж, показувати обличчя в громадських місцях. Порушники могли піддатися тілесному покаранню, іноді це призводило до смерті.

Бойовики "Талібану" захопили офіс новинного каналу і дали інтерв'ю жінці-ведучій - Фото 2
Таліб Мавлаві Абдулхак Хемад дав інтерв'ю ведучій Бехешті Аргханд

Нагадаємо, в Афганістані повністю захопив владу радикальний рух "Талібан". Уряд країни покинув народ напризволяще і здав міста без бою, а самі керівники втекли в інші держави. Тепер в Афганістані диктують умови життя і навіть смерті бойовики, які називають себе послідовниками законів шаріату.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що бойовики "Талібану" випустили тисячі ув'язнених з найбільших в'язниць Афганістану.

Також ми писали, що українська активістка пояснила, як з'явився Талібан і що відбувається в Афганістані: вбито 30 дітей.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader