Стало відомо, хто очолить делегацію США на саміті Кримської платформи
Стало відомо, хто очолить делегацію США на саміті Кримської платформи

Стало відомо, хто очолить делегацію США на саміті Кримської платформи

Сполучені Штати Америки змінили свого представника на саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня у Києві.

Тепер делегацію очолить міністр енергетики Дженніфер Гренголм. Хоча раніше планувалося, що на саміті США представлятиме міністр транспорту Пітер Буттіджич.

– Разом із своїм заступником з міжнародних справ Ендрю Лайтом міністр Гренголм представлятиме Сполучені Штати Америки на саміті Кримської платформи 23 серпня.

24 серпня вона і президентська делегація приєднаються до президента Зеленського та почесних гостей на військовому параді до Дня Незалежності України на Майдані Незалежності, після чого відбудеться офіційний прийом у Маріїнському палаці, – повідомили у посольстві США в Україні.

Створення Кримської платформи ініціювала Україна у 2020 році. Її мета – обговорення на міжнародному рівні шляхів деокупації Криму. Перший саміт відбудеться 23 серпня в Києві у конгресно-виставковому центрі Парковий.

Свою участь у Кримській платформі підтвердили вже 45 країн. Очікується, що саміт завершиться підписанням важливого документу, в якому буде чітко прописане невизнання окупації Криму Росією, те, якої шкоди вона завдає в Криму і якими для неї будуть наслідки.

Джерело: Посольство США в Україні

Фото: Посольство США в Україні

Джерело матеріала
loader