Відомо, хто представить США на саміті Кримської платформи
Відомо, хто представить США на саміті Кримської платформи

Відомо, хто представить США на саміті Кримської платформи

Американську делегацію очолить міністерка енергетики США.

Міністерка енергетики США Дженніфер Ґренголм очолить американську делегацію, яка прибуде до Києва для участі в саміті Кримської платформи і заходах до Дня Незалежності України.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

"Президент Джозеф Байден оголосив про призначення президентської делегації до Києва, Україна, для участі у саміті Кримської платформи і заходах, присвячених 30-й річниці Незалежності, 23-24 серпня 2021 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до складу делегації увійдуть також тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін і заступник міністерки енергетики США з міжнародних справ Ендрю Лайт.

Як повідомлялося, на першому саміті Кримської платформи погодили присутність 44 держави та організації, з них – 14 глав держав, урядів та ЄС.

Водночас, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, через тиск Росії одна країна відмовилась від участі у Кримській платформі "в останній момент". 

Нагадаємо, що 26 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Кримської платформи - переговорного майданчика, метою якого є деокупація Криму.

Новини України: Ісландія підтвердила свою участь у Кримській платформі  

Джерело матеріала
loader
loader