Таліби вбили родича журналіста DW: сім'я медійника змушена переховуватися від переслідувачів
Таліби вбили родича журналіста DW: сім'я медійника змушена переховуватися від переслідувачів

Таліби вбили родича журналіста DW: сім'я медійника змушена переховуватися від переслідувачів

Судячи з усього, "Талібан" цілеспрямовано шукає журналістів. У Кабулі та провінціях бойовики приходили з обшуками в будинки родичів як мінімум трьох співробітників медіакомпанії.

На заході Афганістану бойовики радикального ісламістського руху "Талібан" вбилиодного і тяжко поранили ще одного близького родича журналіста DW. DW разом з іншими німецькими ЗМІ у відкритому листі закликала уряд ФРН підготувати екстрену візову програму для місцевих журналістів, які працювали в Афганістані для німецьких видань, а також членів їхніх сімей.

Про це повідомило керівництво медіакомпанії.

За його даними, "Талібан" шукав журналіста, який зараз вже перебуває в Німеччині. Як повідомила компанія, інші його родичі змогли врятуватися в останній момент і зараз змушені переховуватися від переслідувачів.

Генеральний директор DW Петер Лімбурґ засудив цей злочин і закликав уряд Німеччини до рішучих дій. "Вбивство родича одного з наших співробітників "Талібаном" показує, наскільки небезпечно журналістам і їхнім сім'ям перебувати в Афганістані зараз", - сказав він.

Нагадаємо:

  • Таліби, які захопили Афганістан, почали полювання на афганців, які співпрацювали з НАТО та попереднім урядом. Особливо це стосується військових, поліцейських і слідчих колишньої влади.
  • Ще місяць тому Держдепартамент США був попереджений про те, що "Талібан" має всі можливості для захоплення влади в Кабулі на тлі виведення американських військ з Афганістану.
  • Наразі в аеропорту Кабула перебувають 6 тисяч осіб, які чекають на евакуацію. Серед готових до неї – громадяни США, афганці, яких може переслідувати нова влада, претенденти на отримання спеціальної імміграційної візи, громадяни третіх країн.

Новини світу: бойовики Талібану погрожують родичам афганців, які співпрацювали з НАТО

Джерело матеріала
loader
loader