21 серпня 2021 - яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робити
21 серпня 2021 - яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робити

21 серпня 2021 - яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робити

Які свята 21 серпня / ua.depositphotos.com

У цей день у світі відзначаються День без косметики і макіяжу, День поета, Міжнародний день бездомних тварин, Всесвітній день медоносних бджіл, Міжнародний день пам'яті і поминання жертв тероризму, Міжнародний день геокешинга.

У США - День літніх людей, День бразильської укладання волосся, День спумоні, День солодкого чаю, День очищення притулків, День порушення монотонності, в Марокко - День молоді, День народження короля, в Естонії - День історії залізниці, в Латвії - День прийняття конституційного закону "Про державний статус", в Індії - свято врожаю "Онам", на Філіппінах - День Ніноя Акіно, в Чехії - День пам'яті жертв вторгнення і окупації Чехословаччини.

Пам'ятні дати 21 серпня, річниці та події

У 1560 році 13-річний данський хлопчик Тихо Браге вивчав юриспруденцію в університеті Копенгагена. Але в цей день відбулося передбачене повне сонячне затемнення, і цей факт так вразив підлітка, що після денних занять він ночами став вивчати зоряне небо і став найзнаменитішим астрономом свого часу.

У 1803 році австралійська газета "Sydney Gazette" вперше в світі дала докладний опис коали.

У 1825 році в Одесі був відкритий Музей старожитностей.

У 1841 році американський промисловець Джон Хемптон запатентував підйомні жалюзі.

У 1902 році був заснований "Кадилак", відділення концерну "Дженерал Моторс" з випуску легкових автомобілів класу "люкс". Звучна назва була дана в пам'ять про Антуана да Ла Мотт Кадилака, засновника міста Детройт.

21 серпня 1911 картина Леонардо да Вінчі - знаменита "Джоконда" була викрадена працівником Лувру, італійським майстром по дзеркалах Вінченцо Перуджей. Варто відзначити, що після смерті Леонардо да Вінчі "Джоконда" була придбана французьким королем Франциском I і залишалася в Королівській колекції. З 1793 року картина була поміщена в Центральному музеї мистецтв в Луврі. "Мона Ліза" завжди там знаходилася як одне з надбань національної колекції. Так ось, пропажа виявилася тільки на наступний день, після чого музей був закритий, і почалися пошуки. Через пресу викрадачеві були обіцяні винагорода і повна таємниця, так як існувало побоювання, що, не знайшовши можливості продати цей шедевр, злочинець може його знищити.

Відповіді на цю заяву не було. Тільки через 2 роки викрадач запропонував купити картину власнику однієї з художніх галерей в Італії, той зв'язався з поліцією, і злочинець був заарештований. На допиті Перуджі зізнався, що вкрав картину, бо хотів повернути на батьківщину національне надбання. Суд засудив його до одного року в'язниці. У двадцятому столітті знаменита картина Леонардо да Вінчі майже не покидала Лувр, лише побувавши в 1963 році в США і в 1974 році в Японії.

У 1932 році у Венеції відбувся перший міжнародний кінофестиваль.

У 1965 році в англійському футболі вперше були дозволені заміни в ході матчу. Першим гравцем, що вийшов на заміну, став Кейт Пікок.

У 1981 році вчені вперше повідомили в пресі про загрозу глобального потепління на Землі.

У 2002 році в пустелі на півночі штату Арізона пройшли успішні випробування прототипу марсохода "Spirit".

У 2006 році почалася реєстрація доменних імен в новому домені загального користування .mobi, призначеному для мобільних пристроїв.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 21 серпня вшановує пам'ять святого Мирона - Критського Чудотворця. Інші назви свята: "Мирон", "Вітрогони".

Що сьогодні не можна робити

Так як день пов'язаний з вітром, то варто бути обережніше. Також не забувайте, що зараз Успенський піст - його потрібно дотримуватися.

Прикмети на 21 серпня      

Прикмети 21 серпня / Фото ua.depositphotos.com
Прикмети 21 серпня / Фото ua.depositphotos.com

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • вранці туман і роса - погода буде хороша;
  • вранці паморозь - до хорошого врожаю;
  • як сьогодні погода - таким буде і січень;
  • багатий урожай ягід - до холодної зими.

Іменини 21 серпня

Іменини у Еміліана, Григорія, Федора, Мирона, Йосипа, Зосими, Миколи, Леоніда, Мойсея і Германа.

Вас також може зацікавити:

  • День Незалежності України та День прапора: які свята у серпні 2021 відзначатимемо
  • Місячний календар стрижок на вересень 2021: кращі дні для зміни стрижки
  • Названі головні мільйонери за знаком Зодіаку

Автори: Нана Чорна,Крiстiна Кащавцева

Джерело матеріала
loader
loader