Іран спростував дані про нібито викрадення українського літака в Кабулі
Іран спростував дані про нібито викрадення українського літака в Кабулі

Іран спростував дані про нібито викрадення українського літака в Кабулі

Літак з українцями ніхто не захоплював, а в Ірані він приземлився, аби заправитися паливом, пояснив чиновник.

В Ірані спростували інформацію про нібито захоплення українського літака в Кабулі озброєними людьми.

Як повідомив представник Управління цивільної авіації Ірану Мохаммад Хасан Зібахш, літак, який евакуйовував громадян України, зупинявся в Ірані, щоб заправитися, а потім вилетів до Києва. Про це повідомляє іранське видання Tasnim.

"Цей літак вчора був заправлений паливом в аеропорту Мешхеда і приземлився в аеропорту Києва о 21:50 за місцевим часом", - заявив Зібахш.

Він наголосив, що Управління цивільної авіації Ірану заперечує "твердження України про те, що літак було викрадено або він зник безвісти".

Нагадаємо:

  • Раніше низка ЗМІ поширила інформацію з посиланням на заступника міністра закордонних справ Євгенія Єніна про евакуацію українців з аеропорту Кабула. Зокрема він повідомив, що минулого тижня український літак нібито захопили озброєні люди, після чого він полетів до Ірану з невстановленою групою пасажирів на борту замість авіаперевезення українців.
  • Водночас у МЗС України спростували такі дані. За словами речника МЗС Олега Ніколенка, захоплених українських літаків в Кабулі чи деінде немає. Інформація про "захоплений літак", яку тиражують деякі ЗМІ, не відповідає дійсності.

  • Третій евакуаційний літак з українцями став останнім, хто зміг вилетіти з Афганістану.
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader