Обстріли окупантами Авдіївки: українська сторона відкрила кримінальну справу
Обстріли окупантами Авдіївки: українська сторона відкрила кримінальну справу

Обстріли окупантами Авдіївки: українська сторона відкрила кримінальну справу

Бойовики обстрілюють населені пункти, розташовані поблизу лінії розмежування.

За фактом обстрілу російсько-окупаційними військами у суботу, 28 серпня цивільної інфраструктури Авдіївки (Донецька область) відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомили на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

Окупанти стріляли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та артилерії калібру 122мм. Внаслідок обстрілу пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури міста. Постраждалих серед місцевого населення немає.

За даним фактом порушене кримінальне провадження. Також про обстріли повідомлено СММ ОБСЄ.

"Систематичні обстріли мирних населених пунктів із забороненої зброї, свідчать про явну зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту та свідоме небажання дотримуватися Мінських домовленостей щодо режиму припинення вогню, а також є порушенням міжнародного гуманітарного права, що несе пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, значну матеріальну шкоду місцевим жителям", - наголошують в ООС.

В Об'єднаних силах також повідомили, що наші воїни надали адекватну відповідь на обстріл російсько-окупаційних військ, припинивши вогневу активність ворога.

Нагадаємо, зранку 28 серпня бойовики почали обстрілювати Авдіївку. Над місто було видно клубки диму. Соцмережі, а також телеграм-канал donetchanyn писали про влучання у завод металоконструкцій та сирени від пожежних машин.

Раніше Оперативно-тактичне угруповання "Схід" також повідомило про поранення одного українського воїна внаслідок ворожих обстрілів. Пораненого доправили до лікарні, його стан - задовільний.

Джерело матеріала
loader
loader