Українська сторона в ТКГ вимагає від РФ не порушувати перемир'я на Донбасі
Українська сторона в ТКГ вимагає від РФ не порушувати перемир'я на Донбасі

Українська сторона в ТКГ вимагає від РФ не порушувати перемир'я на Донбасі

Ескалація на Донбасі сталася наприкінці серпня / фото УНІАН, Степанов Анатолій

Українська сторона на переговорах у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі вимагає від Російської Федерації не порушувати режим припинення вогню на сході України.

Як повідомляє Українська делегація для участі у ТКГ у Facebook, сьогодні відбулось позачергове засідання підгрупи з безпеки, скликане головою СММ ОБСЄ в Україні, послом Яшаром Халіт Чевіком.

"Сторони обговорили численні грубі порушення режиму припинення вогню, зокрема обстріли противником району Авдіївки та роботу координаційного механізму для їх профілактики та у разі порушення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що позиція Української делегації полягає в тому, що підгрупа з безпеки має бути частиною координаційного механізму, і саме за її допомогою сторони мають верифікувати порушення режиму припинення вогню.

"Ми вимагаємо від російської сторони вжити негайних заходів щодо припинення порушень режиму припинення вогню та повернутися до його повного дотримання", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, 28 серпня під час обстрілу району Авдіївки і самого міста поранено і травмовано 9 українських військовослужбовців.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Винесли вирок майору ЗСУ, який застрелив бійця через пост в Instagram
  • На Харківщині до 8 років тюрми засуджено бойовика "ЛНР"
  • Військові медики з Нідерландів лікуватимуть українських поранених військових

Автор: Віталій Саєнко

Теги за темою
Росія Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader