На Тернопільщині суддю посадили на шість років за хабарництво
На Тернопільщині суддю посадили на шість років за хабарництво

На Тернопільщині суддю посадили на шість років за хабарництво

ВАКС засудив колишнього голову райсуду на Тернопільщині

Фото з відкритих джерел

Суддя попався на отриманні хабаря у розмірі дві тисячі доларів

Вищий антикорупційний суд оголосила вирок колишньому голові Козівського райсуду Тернопільської області. Раніше суддю викрили в одержанні двох тисяч доларів неправомірної вигоди. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суддя одержав хабар за ухвалення рішення на користь третьої особи про відмову в задоволенні подання кримінально-виконавчої інспекції про скасування її звільнення від покарання з випробуванням.

«Суд погодився з доводами прокурора САП і визнав зазначених осіб винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. За вироком суду колишньому судді призначено покарання у вигляді шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років із конфіскацією майна», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що спільницю екссудді засудили до п’яти років позбавлення волі з забороною займатися адвокатською діяльністю терміном на два роки з конфіскацією половини належного їй майна.

«Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржено протягом 30 днів з моменту його проголошення», – уточнюють у САП.

Раніше Вищий антикорупційний суд обравголові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2,9 млн гривень. Згодом за Товмасяна, якого підозрюють в отриманні хабаря у розмірі понад 1 млн гривень,внесли заставу і він вийшов на свободу.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва продовжив ще на два місяці (до 28 жовтня) запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту народному депутату від «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку.

Джерело матеріала
loader
loader