Вимагаємо неупередженого розслідування: Дещиця про вбивство українця в Польщі
Вимагаємо неупередженого розслідування: Дещиця про вбивство українця в Польщі

Вимагаємо неупередженого розслідування: Дещиця про вбивство українця в Польщі

Посольство України в найближчим часом направить Міністерству закордонних справ Польщі ноту протесту щодо смерті українця 25-річного Дмитра Нікіфоренко після його затримання поліцією в місті Вроцлав.

Про це повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

За його словами, офіційний Київ буде вимагати проведення неупередженого та швидкого слідства, а також залучення причетних осіб до відповідальності.

Він також пообіцяв, що очікує отримання українською стороною інформації про результати розслідування інциденту.

Дещиця зазначив, що справа знаходиться на контролі українських дипломатів, в тому числі співробітників Генерального консульства України в Кракові, оскільки смерть українця викликала значний резонанс навіть в самій Польщі.

Читайте
За викрадення авто і наркозлочинність: у Польщі затримали трьох українців

Нагадаємо, Нікіфоренко помер 30 липня після застосування неадекватної сили з боку польських поліцейських.

В Окружний прокуратурі в місті Свидниця, яке веде справу, повідомили, що правоохоронці очікують результатів ряду експертиз, зокрема аудіовізуальної і оцінки щодо техніки і тактики дій поліцейських.

Крім того, негайного розслідування дій правоохоронців вимагали навіть депутати польського Сейму. У свою чергу комендант поліції у Вроцлаві 1 вересня відсторонив чотирьох поліцейських від виконання обов’язків, які 30 липня затримували українця. Відносно двох з них почалася процедура звільнення.

Теги за темою
Вбивство
Джерело матеріала
loader