Ліквідувати або викорінити COVID-19 не вдасться, вірус продовжує мутувати - ВООЗ
Ліквідувати або викорінити COVID-19 не вдасться, вірус продовжує мутувати - ВООЗ

Ліквідувати або викорінити COVID-19 не вдасться, вірус продовжує мутувати - ВООЗ

В світі захворюваність вийшла на плато на рівні 4,5 млн офіційно зареєстрованих нових випадків інфікування на тиждень.

У Всесвітній організації охорони здоров'я сказали, що навряд чи вдасться остаточно перемогти коронавірус. Фахівці прогнозують, що він буде розвиватися, як віруси пандемії грипу.

Про це розповів виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майк Раян, повідомляє CNBC.

За його словами, вірус продовжує мутувати в країнах, де населення не вакцинували. У ВООЗ додали, що в світі захворюваність вийшла на плато на рівні 4,5 млн офіційно зареєстрованих нових випадків інфікування на тиждень.

"Люди говорили, що ми збираємося ліквідувати або викорінити вірус. Ні, це дуже малоймовірно. Я думаю, що цей вірус залишиться з нами і він буде розвиватися, як віруси пандемії грипу, розвиватиметься, щоб стати одним з інших вірусів, що вражають нас", – додав Раян.

Нагадаємо:

  • Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що світ перейшов на платощодо захворюваності на коронавірус, водночас це плато перебуває на доволі високому рівні.
  • Також Всесвітня організація охорони здоров'я додала новий штам коронавірусу до списку потенційно небезпечних. Мутація, яку назвали "Мю", виникла у Колумбії, і за попередніми оцінками може виявитись стійкою до нинішніх вакцин.
  • Загалом ВООЗ моніторить 5 мутацій COVID-19. Найбільш небезпечним вважається штам "Дельта", його виявили торік в Індії і нині він найпоширеніший у світі, його зафіксували у 170 країнах.
  • Крім того Всесвітня організація охорони здоров'я закликала країни відмовитися від ревакцинації від COVID-19 до 2022 року через брак вакцин в усьому світі. 

Новини світу: у ВООЗ закликають готуватись до нової пандемії восени

Джерело матеріала
loader
loader