ОБСЄ за добу зафіксувала понад 1,5 тисячі порушень режиму тиші на Донбасі
ОБСЄ за добу зафіксувала понад 1,5 тисячі порушень режиму тиші на Донбасі

ОБСЄ за добу зафіксувала понад 1,5 тисячі порушень режиму тиші на Донбасі

Більше тисячі порушень зафіксовано в районі Зернового / фото Степанов Анатолій / УНІАН

За добу, 7 вересня, спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували понад 1500 порушень режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться у звіті ОБСЄ.

У Донецькій області бойовики здійснили 1090 порушень тиші. В основному вони вели обстріли в районі населеного пункту Зернове. За даними спостерігачів місії, порушення тиші пов'язане з так званими "навчаннями" терористів, які заборонено проводити на лінії розмежування.

"Майже всі порушення режиму припинення вогню відбулися в районі на північний захід від н.п. Зернове, за оцінкою, в рамках навчань з бойовою стрільбою в зоні безпеки в порушення рішення Тристоронньої контактної групи (ТКГ) від 3 березня 2016 року, що забороняє проведення навчань з бойовою стрільбою в зоні безпеки", - йдеться в повідомленні.

У Луганській області представники місії зафіксували 476 порушень режиму припинення вогню, в тому числі 47 вибухів. При цьому 1 вибух стався в повітрі, а 46 є невизначеного походження.

Всі порушення в Луганській області зафіксували в районі ділянки розведення в районі Золотого.

Порушення бойовиками домовленостей на Донбасі

На Донбасі спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували військову техніку окупантів, розміщену з порушенням лінії відведення.

Про це повідомляє Українська сторона Спільного центру з контролю і координації з питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін з посиланням на звіт СММ ОБСЄ від 7 вересня.

Так, під час моніторингу відведення озброєння Місія ОБСЄ зафіксувала поблизу населеного пункту Новоселівка 13 танків T-72, три самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) і сім одиниць бойових машин піхоти (БМП-1), які розміщені з порушенням лінії відведення.

Крім того, поблизу житлового району в населеному пункті Дебальцеве виявлений один бронетранспортер типу МТ-ЛБ.

Як повідомляв УНІАН, на Донбасі в середу, 8 вересня, в результаті обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали осколкові поранення.

Автор: Денис Прядко

Теги за темою
Війна на Донбасі ОБСЄ
Джерело матеріала
loader