Українці найгірше ставляться до Путіна та Лукашенка – опитування
Українці найгірше ставляться до Путіна та Лукашенка – опитування

Українці найгірше ставляться до Путіна та Лукашенка – опитування

Більшість українців негативно ставляться до російського лідера Володимира Путіна. А найбільш позитивним виявилося ставлення до канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента США Джо Байдена.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи Рейтинг, проведеного 2 – 4 вересня 2021 року.

Як з’ясували соціологи, до Володимира Путіна негативно ставляться 81% респондентів. Найбільш негативне ставлення демонструють мешканці центральних та західних регіонів України.

Водночас про позитивне ставлення повідомили лише 15% опитаних.

Українці найгірше ставляться до Путіна та Лукашенка – опитування

Не набагато кращим є ставлення українців до самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Негативно до нього ставляться 59% опитаних, а позитивно – 34%. Як зазначають соціологи, за останній рік ставлення до Лукашенка суттєво погіршилося – з 45% до 34%, а за останні два роки – з 67% до 34% (тобто вдвічі).

Що стосується ключових світових лідерів, то українці найкраще ставляться до канцлера Німеччини Ангели Меркель (73%) та американського лідера Джозефа Байдена (64%).

Водночас, якщо дивитися в динаміці, протягом останніх місяців ставлення до президента США трохи покращилося, а до Меркель – навпаки погіршилося.

До лідера Франції Емануеля Макрона позитивно ставляться 57% опитаних (негативно – 19%), лідера Польщі Анджея Дуди – 54% (негативно – 10%).

опитування Рейтинга

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). Опитування провели серед 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не перевищує 2%.

Читайте
Путін незабаром може випробувати Україну і Захід на міцність – екс-заступник генсека НАТО
Теги за темою
Володимир Путін Джо Байден Ангела Меркель
Джерело матеріала
loader
loader