Протидія та стримування: євродепутат назвав основні напрямки політики з РФ
Протидія та стримування: євродепутат назвав основні напрямки політики з РФ

Протидія та стримування: євродепутат назвав основні напрямки політики з РФ

Євродепутат Андрюс Кубілюс заявив, що політика Євросоюзу стосовно Росії має бути спрямована на стримування спроб Кремля впливати на демократію гібридними засобами і активно залучати громадянське суспільство РФ.

Про цейі інші напрями Кубілюс заявив під час пленарного засідання Європейського парламенту у Страсбурзі, коли представляв доповідь щодо напрямів політичних відносин з Росією.

– Перший напрямок – протидія. Це стосується протидії агресивній політиці Кремля, що існує сьогодні, як зовнішньої, так і внутрішньої, дотримання чіткої політики невизнання анексії та окупації Криму, Донбасу, Південної Осетії. Більш ефективні види санкцій мають бути краще скоординовані з трансатлантичними партнерами, – зазначив Кубілюс.

На думку політика, не можна визнавати законність виборів, якщо вони теж “будуть вкрадені”, а також необхідно зменшувати залежність від російського газу шляхом імплементацію Зеленого курсу.

Другою складовою політики ЄС щодо Росії, якраз є стримування гібридних загроз та корупційних практик, якими РФ намагається впливати і на Євросоюз.

– Якщо ми хочемо допомогти демократії в Росії у трансформації країни та у позбавленні від кремлівської автократії, ми маємо самі очиститися від кремлівських впливів, – наголосив євродепутат.

Третьою складовою у політиці щодо Росії є залучення громадянського суспільства Росії, якому потрібно дати чітке бачення того, які відносини ЄС хоче збудувати з ними та демократичною Росією.

– Скасування віз, угоди про вільну торгівлю, реальне партнерство з ЄС у сфері модернізації Росії. Це те, що ми зможемо зробити у майбутньому. Росіяни мають знати, що трансформація їхньої країни буде вигідною для них всіх, оскільки саме вони є першими жертвами авторитарного та корупційного режиму, – розповів Андрюс Кубілюс.

Кубілюс наголосив, що для змінення думок російських людей їм потрібні приклади успішних перетворень, тому потрібно надавати більше підтримки регіону Східного Партнерства.

Теги за темою
Європарламент
Джерело матеріала
loader
loader