Європарламент затвердив доповідь про відносини з Росією: у ній згадуються санкції та Україна
Європарламент затвердив доповідь про відносини з Росією: у ній згадуються санкції та Україна

Європарламент затвердив доповідь про відносини з Росією: у ній згадуються санкції та Україна

Європейський парламент затвердив доповідь щодо подальших політичних відносин між Євросоюзом та Росією. У ній згадується і Україна.

Про деталі доповіді повідомив сьогодні на онлайн-брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

– Поки я проводив цей брифінг і відповідав на ваші запитання, з’явилася позитивна новина: були опубліковані результати голосування за доповідь Європейського парламенту про майбутнє відносин Європейського союзу з Російською Федерацією, – розповів він.

Кулеба наголосив, що Україна вітає рішення Європарламенту та оцінює документ позитивно.

За словами очільника МЗС, одним із ключових пунктів доповіді є неможливість повернення до нормальних відносин з Росією, допоки Москва не припинить агресивну політику, зокрема і щодо України.

– Одним із головних підходів, який визначив Європейський парламент щодо відносин з РФ, є неможливість повернення до нормальної співпраці – те, що називається business as usual, допоки Росія не припинить агресивну політику та гібридну війну проти Євросоюзу, країн Східного партнерства, до якого належить і Україна. А територіальна цілісність України, Молдови та Грузії не буде відновлена в межах міжнародно визнаних кордонів, – наголосив Кулеба.

У цій доповіді Європарламент рекомендував Євросоюзу готуватися до подальшого розширення санкцій проти Росії. Як уточнив Кулеба, в цьому контексті згадується і діяльність РФ, пов’язана з запуском газопроводу Північний потік-2.

Не залишилися поза увагою Європарламенту і нещодавні арешти в окупованому Криму.

– Для нас особливо важливо, що Європарламент почув Україну та не залишив непоміченими нещодавні брутальні арешти окупаційної влади в Криму – Нарімана Джеляля та чотирьох інших кримськотатарських лідерів. Вони теж згадані в цій доповіді Європарламенту, – заявив Кулеба.

Крім того, в доповіді Європарламент підтримав Кримську платформу.

Новина доповнюється…

Теги за темою
Росія МЗС України Дмитро Кулеба Європарламент
Джерело матеріала
loader
loader