Кулеба розповів, чи може Україна отримати від США Залізний купол
Кулеба розповів, чи може Україна отримати від США Залізний купол

Кулеба розповів, чи може Україна отримати від США Залізний купол

Під час візиту до США українська делегація порушувала питання, як Сполучені Штати можуть допомогти Україні зміцнити протиповітряну і протиракетну оборону.

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи те, чи може Україна отримати від Америки системи протиповітряної та протиракетної оборони Залізний купол.

– Безумовно, безпека України і все, що здатне зміцнити її обороноздатність, постійно пребуває на порядку денному президента, прем’єр-міністра, моєму і мого колеги – міністра оборони. Тому у Сполучених Штатах ми дійсно порушували питання, яким чином Америка може допомогти Україні зміцнити нашу протиповітряну і протиракетну оборону.

У зв’язку з цим обговорювалися різні варіанти технологій, які Україна може отримати або купити у Сполучених Штатах Америки або за їхнього сприяння, – пояснив Дмитро Кулеба під час брифінгу.

15 вересня стало відомо, що Україна може отримати систему Iron Dome (Залізний купол) – нові системи протиповітряної та протиракетної оборони.

За інформацією ЗМІ, продаж або передача нових систем передбачена поправкою до проекту оборонного бюджету Сполучених Штатів на 2022 рік.

Теги за темою
Дмитро Кулеба
Джерело матеріала
loader
loader