Стало відомо, як «голосують» жителі Донбасу на російських виборах
Стало відомо, як «голосують» жителі Донбасу на російських виборах

Стало відомо, як «голосують» жителі Донбасу на російських виборах

Надалі схеми шахрайського голосування в Росії можуть видавати за масове волевиявлення
Фото з відкритих джерел

В мережу потрапило відео, на якому один чоловік голосує за партію Единая Россия з різних акаунтів жителів тимчасово окупованої території Луганської області

Невідомі опублікували відео на YouTube, в якому з акаунтів жителів так званої «ЛНР» онлайн голосують за партію влади на виборах у Росії.

Відео триває 16 хвилин. Його опублікували на недавно створеному каналі Вибори в «ЛНР» 2021. Весь час невідомий чоловік демонструє, як голосує за партію Единая Россия з різних акаунтів жителів тимчасово окупованої території Луганської області.

Раніше Москва масово роздавала паспорти жителям ОРДЛО, з якими вони тепер можуть взяти участь в голосуванні. Для «голосування» чоловік використовує базу з персональними даними «виборців» – там є всі потрібні логіни і паролі, щоб увійти на портал державних послуг Росії.

Автор відео також вказує дату так званого «голосування». Йдеться про 17 вересня – день початку виборів у Державну думу. Дані про «голосування» він вносить до звіту Алчевського центру культури і творчості для виборчої комісії. Алчевськ зараз окупований.

Додамо, що жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей, які приїхали проголосувати на виборах до Держдуми РФ в Ростовську область, видавали російські паспорти просто перед виборчими дільницями.

Зокрема, за інформацією телеканалу «Дождь», такі паспорти отримали люди, які прибули кількома автобусами з ОРДЛО в селище Матвіїв Курган.

Росія ухвалила постанову, щоб жителям окупованої Донеччини та Луганщини, які мають паспорти країни-окупанта, дозволили голосувати на цих виборах, навіть у режимі онлайн.

У відповідь МЗС України висловило протест та осуд через зухвалі дії держави-агресорки. Київ вимагаєрозширити санкції проти Москви.

Нагадаємо, Володимир Путін, який перебуває на самоізоляції, 17 вересня вперше в житті проголосував дистанційно на виборах до Держдуми.

Згодом у Кремлі вигадали пояснення конфузу, в який втрапив Путін.

Джерело матеріала
loader
loader