У Путіна злякалися нових санкцій США
У Путіна злякалися нових санкцій США

У Путіна злякалися нових санкцій США

У Кремлі сподіваються, що США таки не схвалять новий пакет санкцій проти РФ / REUTERS

Речник російського президента Дмитро Пєсков назвав "найгіршим сценарієм" запровадження нових санкцій США проти Росії. Це, на його думку, перекреслить "дух Женеви", йдеться про результати зустрічі Байдена і Путіна у червні.

Так Пєсков відреагував на рішення Палати представників Конгресу США схвалити оборонний бюджет, який включає нові рестрикції проти Москви, цитує ТАСС.

"Цьому законопроекту належить пройти ще кілька ітерацій, і далі буде питання, чи прислухається адміністрація США до цих рекомендацій щодо санкцій. Але, звісно ж, це найгірший сценарій розвитку наших відносин. Це суттєво перекреслило б "дух Женеви" і навіть ті скромні надії на згладжування, відновлення якогось діалогу субстантивного, який з’явився після Женеви", – відповів речник Путіна.

Він зауважив, що санкційні наміри американських конгресменів "не послаблюються".

У рамках схваленого "оборонного" бюджету на 778 мільярдів доларів конгресмени у четвер також попередньо схвалили новий пакет санкцій проти 35 росіян, зокрема міністрів, російських олігархів, пропагандистів та "громадських діячів".

Ще одна ініціатива пропонує заборону для американців на купівлі чи продаж знову випущених російських суверенних боргових зобов’язань не тільки на первинному, а й на вторинному ринку за втручання Росії в американські вибори.

Проект документа ще повинен затвердити Сенат Конгресу США. Окремо на скликаній комісії узгодять деталі двох проектів. Обидві палати повинні будуть проголосувати за узгоджений документ, після чого він відправиться на підпис Байдену.

Вас також можуть зацікавити новини

  • Парламентські вибори в Росії: партії Путіна вже "намалювали" майже половину голосів
  • Не мають юридичної сили: Туреччина засудила російські вибори у Криму
  • Підтримка Сполучених Штатів для розвитку ПРО в Україні буде реальною - Кулеба

Автор: Віолетта Орлова

Теги за темою
Росія США Володимир Путін санкції
Джерело матеріала
loader
loader