“Це пандемія невакцинованих”: Байден отримав третє щеплення у прямому ефірі
“Це пандемія невакцинованих”: Байден отримав третє щеплення у прямому ефірі

“Це пандемія невакцинованих”: Байден отримав третє щеплення у прямому ефірі

На власному прикладі президент США показав, для якої категорії населення є важливою додаткова доза вакцини.

У понеділок, 27 вересня, президент США Джо Байден втретє зробив щеплення третьою дозою вакцини від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech. 

У Twitter Білого дому вакцинацію президента транслювали у прямому ефірі.

Перед щепленням Байден підкреслив, що додаткова доза вакцини є важливою для громадян у віці 65+ і закликав їх наслідувати його приклад. Водночас він підкреслив, що є необхідність охопити вакцинацією якомога більшу кількість людей, оскільки близько 23% американців, які підлягають вакцинації, досі не зробили жодного щеплення.

"Це пандемія невакцинованих. Ось чому я просуваю вимоги про вакцинацію всюди, де тільки можна", - додав глава Білого дому.

На думку Байдена, це "явна меншість" невакцинованих завдає великої шкоди іншій частині громадян країни.

Happening Now: President Biden delivers remarks and receives his COVID-19 booster shot. https://t.co/ksllh16p7w

— The White House (@WhiteHouse) September 27, 2021

У своєму відеозверненні  перед вакцинацією президент США нагадав, що додаткову дозу вакцини рекомендовано тим, хто пройшов щеплення двома дозами вакцини Pfizer більш ніж 6 місяців тому, вони "мають 65 років, або більше, це дорослі після 18 років із певними ускладненнями, такими як діабет або ожиріння, а також ті, хто наражається на підвищений ризик захворіти та COVID-19, через те, де вони працюють або живуть, включаючи вчителів, працівників сфери охорони здоров'я".

Нагадаємо, що 78-річний Джо Байден підпадає під рекомендацію додаткової вакцинації за віком. Він отримав щеплення другою дозою вакцини 11 січня. Вперше президент США вакцинувався ще 21 грудня 2020 року.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader