Стефанчук достроково закрив засідання Ради через відсутність порядку денного
Стефанчук достроково закрив засідання Ради через відсутність порядку денного

Стефанчук достроково закрив засідання Ради через відсутність порядку денного

Стефанчук заявив, що вимушений закрити пленарне засідання ВР / фото УНІАН, Максим Поліщук

Перший віце-спікер Верховної ради України Руслан Стефанчук достроково закрив сьогоднішнє засідання ВР - через неузгодженість порядку денного.

Як передає кореспондент УНІАН, засідання закрилося о 14:00 замість 15:00, як це мало би бути у вівторок.

Перед цим Стефанчук після перерви в засіданні пояснив: "Враховуючи те, що Погоджувальна рада... не затвердила порядок денний, який ми сьогодні мали розглядати, і ми це обговорили на зібранні керівників фракцій і груп, була внесена така пропозиція трьома фракціями і групами: вони звернулися до голови Верховної Ради України - невідкладно зібрати Погоджувальну раду і визначатися все-таки з порядком денним, по якому ми будемо проходити".

Перший віце-спікер зазначив, що "враховуючи те, що порядок денний не затверджений", то він як головуючий вимушений оголосити закритим пленарне засідання ВР.

"Я сподіваюсь, що буде проведена Погоджувальна рада, і найближчим часом буде прийнятий відповідний порядок денний. І після цього ми перейдемо до розгляду питань порядку денного. А роботу ми продовжимо, сподіваюся, завтра, відповідно до Регламенту", - підсумував Стефанчук.

Відставка Разумкова: що відомо

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 жовтня, Верховна Рада відсторонила голову парламенту Дмитра Разумкова від ведення двох пленарних засідань. Ініціювали відсторонення фракція "Слуга народу", а також групи "Довіра" та "Партія "За майбутнє". "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" та "Батьківщина" цю пропозицію не підтримали.

Згодом Верховна Рада включила до порядку денного сесії питання про відкликання з посади голови парламенту Дмитра Разумкова. За це рішення проголосували 246 з 379 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі. Перший заступник голови фракції "СН" Олександр Корнієнко зазначив, що питання про відкликання з посади Разумкова пропонується розглянути 7 жовтня.

За словами першого заступника голови фракції "СН" Олександра Корнієнка, 4 жовтня на Погоджувальній раді лідерів фракцій та голів комітетів парламенту голова ВР "знехтував правом депутатських фракцій" на включення до порядку денного питань, на яких вони наполягали. У "СН" вважають, що таким чином спікер грубо порушив Регламент ВР.

2 жовтня у "Слузі народу" повідомили, що зібрали необхідну кількість підписів депутатів для розгляду питання про відставку Разумкова з посади голови ВР.

Автор: Таня Поляковська

Теги за темою
Верховна Рада Дмитро Разумков
Джерело матеріала
loader
loader