Весілля в Афганістані. Таліби запровадили нові жорсткі правила
Весілля в Афганістані. Таліби запровадили нові жорсткі правила

Весілля в Афганістані. Таліби запровадили нові жорсткі правила

Весілля в Афганістані відбуватимуться за новими правилами
фото: legaltechnique.org

Віднині під час весільних урочистостей в країні заборонено використовувати музичний супровід

Радикальний рух «Талібан», що захопив владу в Афганістані, встановив нові правила проведення весіль в країні і заборонив афганцям ставити живу музику під час урочистостей. Про це повідомляє місцевий телеканал Afghanistan International.

Відповідне рішення було прийнято на спеціальному засіданні новоствореного «міністерства ісламського заклику, орієнтації, веління благого і заборони поганого», яким таліби замінили міністерство у справах жінок.

Як зазначає телеканал, радикали ввели заборону на проведення церемонії нікаху (мусульманського одруження з читанням молитов) перед святковим частуванням, а також визначили, що чоловіки і жінки під час заходу повинні перебувати в різних приміщеннях.

Раніше новий уряд Афганістану обмежив можливість дівчаток і жінок здобувати освіту. Таліби обґрунтували це тим, що дівчата не можуть вчитися разом з чоловіками. Вони запевняють, що нове правило не діятиме постійно, а над створенням «безпечного ісламського середовища» вже працюють. Офіційно нові афганський уряд не забороняли дівчаткам вчитися, проте закликали їх «дотримуватися безпеку» і поки не відвідувати навчальні заклади.

Нагадаємо, раніше «Талібан» заборонив в Афганістані довгі зачіски, селфі та білі кросівки.

Джерело матеріала
loader
loader